Ana içeriğe atla

Nar reçeli nasıl yapılır? Nar reçeli tarifi..

 


Nar reçeli nasıl yapılır? Nar reçeli tarifi...
Nar reçeli nasıl yapılır? Nar reçeli tarifi...

Nar reçeli, kahvaltı sofralarını zenginleştirmek ve krep-pancakeleri çeşit çeşit reçellerle zenginleştirmek isteyenlerin tercih edebilecekleri bir lezzettir. Ayıklanması olukça zor olan nar tanelerini uzun süre sofralarından eksik etmek istemeyenler kısa sürede nar reçelini hazırlayabilir. İşte tam kıvamında nar reçeli tarifi...

Kayısı marmelatı nasıl yapılır? Şekersiz kayısı marmelatı tarifi...

Nar Reçeli Tarif

Malzemeler:

  1. 3 su bardağı taze sıkılmış nar suyu

  2. 1,5 su bardağı ayıklanmış nar

  3. 3 su bardağı toz şeker

  4. Taze sıkılmış yarım limon suyu

  5. 1 çubuk tarçın

Hazırlanışı:

İlk olarak taze nar suyu hazırlanır. Hazırlanan nar suyu orta boy bir tencere alınır ve üzerine şeker ilave ederek kısık ateşte şeker eriyinceye ve kaynayana kadar pişirin. Kaynamaya başlayan nar suyu ve şekere çubuk tarçın ilave ederek ypun bir kıvam alıncaya kadar bu sefer orta ateşte pişirilir. 

Ardından kaynayan ve kıvam alan nar suyunun içine ayıklanan 1,5 su bardağı nar taneleri ilave edilr. Bu şekilde 20 dakika daha kaynatıp üzerine limon suyu eklenip biraz daha pişirilir. Son olarak çubuk tarçın reçelin içinden çıkarılarak cam kavanozlara eklenip konserveler hazırlanabilir. Afiyet olsun...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.