Ana içeriğe atla

 

Muhteşem püf noktası! Buzdolabına sünger yerleştirin, şaşırtan sonuç.... 


Temizliğin olmazsa olmazı ve bilhassa mutfaklarda kullanılan temizlik süngeri; bulaşıkları yıkamaktan, tezgahların parlamasına kadar pek çok konularda yardımcı oluyor. Mutfaklarda oldukça fonksiyonel bir şekilde kullanılan bulaşık süngeri aynı zamanda banyo temizliğinde de sıklıkla kullanılan oldukça fonksiyonel bir temizlik aracıdır. Temizlik açısından bu denli önemi olan süngerin başka bir hayat kurtaran formülü daha bulundu. Buzdolabının içerisine konulan bulaşık süngeri bakın hangi alanlara hizmet ediyor? İşte buzdolabının içerisine konular bulaşık süngerinin yeri ve önemi…

Buzdolabının içerisine sünger yerleştirilince ne olur?

Temizlik denildiğinde akla ilk gelen malzemelerden bir tanesi olan bulaşık süngeri, temizliği kolaylaştıran ve tüm yüzeylerin derinlemesine temiz olmasını sağlayan bir yöntemdir. Kirli ve bakteri dolu olan alanların temizliğini sağlarken oldukça cazip ve pratik çözümler sunan bulaşık süngeri aynı zamanda bazı alanlarda kullanılmasıyla da kişinin hayatını kolaylaştırmaya yardımcı oluyor. Bu alanlardan en faydalı olan buzdolabının içerisine konulan sünger, buzdolabı içerisine konulan sebze ve meyvelerin çok daha uzun ömürlü olmasını sağlarken aynı zamanda buzdolabı içerisinde herhangi bir koku probleminin de önüne geçiyor. Pek çok kişinin en çok rahatsız olduğu konuların başında gelen buzdolabının içerisinde bozulan meyve ve sebzeler, tüketilmeden çöp oluyor. Bilhassa çalışan insanların evlerinde sıklıkla yaşanılan durumların başında gelen buzdolabı içerisindeki sebze ve meyvelerin bozulması durumuna son vermenin zamanı geldi. Buzdolabındaki sebze ve meyvelerin çok daha uzun soluklu kalmasını ve herhangi bir çürüme probleminin olmaması için bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Buzdolabı içerisinde sünger yöntemini kullanmak için şu adımları izleyebilirsiniz;

  • İlk olarak buzdolabının sebzelik bölümünü tamamıyla boşaltın ve temiz bir bez yardımıyla sebzelik bölümünü güzelce silin.
  • Buzdolabı içerisindeki sebzeliğin temizliğini sağladıktan sonra, kullanılmamış 2 adet temizlik süngerini sebzelik bölümünün içerisine yerleştirin.
  • Sebzeliğin içerisine konulan bulaşık süngerinin ardından sebzelerini bu bölüme güzelce dizin.

Sebzeliğinizin içerisine koyacağınız bulaşık süngeri soğukluk dolayısıyla oluşabilecek nemi haznesine alarak, bu nemin sebzelerin üzerinde kalmasını önlemeye yardımcı olmaktadır. Sebzelerin herhangi bir nem oranından uzak kalması da, meyve ve sebzelerin uzun süre bozulmadan muhafaza edilmesini sağlamaktadır. Buzdolabı içerisindeki meyve ve sebzelerin uzun süre bozulmasına engel olmak için kullanacağınız bulaşık süngerinde dikkat etmeniz gereken belli başlı hususlar bulunmaktadır. Bu hususların başında süngerlerin kullanım miktarıdır. Buzdolabınızın içerisindeki sebzelerin uzun süre bozulmamasını ve buzdolabının hijyen açısından sağlıklı bir bölge olmasını istiyorsanız buzdolabı içerisine koyduğunuz süngerleri 3 hafta bir değiştirmeniz gerekmektedir. Düzenli olarak süngerleri değiştirdikten sonra sebze ve meyvelerinizin çok daha uzun ömürlü olduğunu gözlemleyeceksiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.