Ana içeriğe atla

 

Parlak saçlar için 5 altın kural!

Parlak ve canlı görünen saçlar herkesin hayâli... Saçlarınız her zaman canlı görünmesini istiyorsanız saçlarınıza iyi bakmanız gerekir. Saçlarınız sağlığını korumak için bazı günlük rutinlerinizi değiştirebilirsiniz. Saçlarınıza zarar veren alışkanlıklardan uzak durarak saç tellerinizi güçlendirebilir ve saç köklerini besleyebilirsiniz. Parlak saçlara kavuşmak için uymanız gereken 5 altın kuralı posta.com.tr okurları için araştırdık...... 

Güçlü parlak saçlara sahip olmak için bazı alışkanlıklarınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Saçların için uyguladığınız işlemler ya da ürünler saçlarınızın doğal dokusunu bozabiliyor. Peki, parlak saçlar için yapılması gerekenler nelerdir?

1SAÇLARINIZI YIKADIĞINIZ SUYUN ISISINI İYİ AYARLAYIN

Saçlarınızın temizliğini yaparken, kullandığınız suyun ısısı saç sağlığınız için çok önemli. Saçlarınızı eğer sıcak su ile yıkıyorsanız çok büyük bir hata yapıyor olabilirsiniz.

Saçları sıcak su ile yıkadığınızda zamanla saç dipleriniz kurur. Pul pul dökülmeler ve kepek problemi ortaya çıkar. Ayrıca sıcak su saçın parlaklığını azaltır daha mat ve cansız görünmesine sebep olur. Bu sebeple saçlarınızı yıkarken ılık su kullanmanız gerekir.

2-DOĞAL ŞAMPUAN KULLANIN

2-DOĞAL ŞAMPUAN KULLANIN

Saçlarınızı yıkadığınız suyun ısısı kadar kullandığınız şampuanlar da saçlarınız için büyük önem taşıyor. Şampuan seçerken kimyasal içeriği olmayan ürünleri tercih etmeniz gerekiyor.

Sülfat gibi doğal yağları uzaklaştıran maddeleri içeren şampuanları asla kullanmamalısınız. Bu şampuanlar saçları daha mat gösteriyor ve saç sağlığını etkiliyor. Doğal içerikli şampuanlar kullanarak saçlarınızı daha güçlü ve parlak hale getirebilirsiniz.

3-ŞAMPUANDAN SONRA SAÇ KREMİ KULLANIN

3-ŞAMPUANDAN SONRA SAÇ KREMİ KULLANIN

Saçlarınızın parlaklığını korumak için doğal şampuanla yıkadıktan sonra mutlaka saç kremi uygulamanız önerilir. Saç kremleri saça nem verir.

Saç tellerini onarır ve güçlendirir. Saç kremi ila yumuşayan saçlarınız dış etkenlere karşı daha güçlü hale gelir. Saç kremi, saçların pürüzsüz olmasını sağlar. Nemi saç tellerini hapseder.

4-FAZLA İŞLEMDEN KAÇININ

4-FAZLA İŞLEMDEN KAÇININ

Saçlarınızı şekillendirmeyi çok seviyor olabilirsiniz. Ancak saçlarınızı ısı vererek şekillendirdiğinizde saçlarına zarar veriyor olabilirsiniz.

Saçlara çok fazla ısı uygulamak, zamanla saç tellerinin cansızlaşmasına, matlaşmasına ve koparak dökülmesine sebep olur. Bunun için saçlarınızı kurutmak ya da şekillendirmek yerine doğal haline bırakmanız gerekir. Böylelikle saçlarınızın parlaklığını ve sağlığını korumuş olursunuz.

5-SAÇLARINIZI ÇOK SIK TARAMAYIN, DÜZENLİ KESTİRİN

5-SAÇLARINIZI ÇOK SIK TARAMAYIN, DÜZENLİ KESTİRİN

Saçlarınızı çok sık taramanız saç tellerini yıpratır. Yıpranan saç telleri cansız, mat ve sağlıksız görünür. Saçlarınızı bu sebeple çok sık taramamanız gerekir. Ayrıca saçlarınızı tararken olabildiğince nazik ve hassas davranmalısınız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d