Ana içeriğe atla

 

Mikrodalgayı sadece yemek ısıtmak amacıyla kullanmayın! İşte çoğu kişinin bilmediği harika özellikleri

Mikrodalga evlerimizin olmazsa olmazı. Ama mikrodalganın farklı kullanım alanlarını çoğu kişi bilmiyor. Siz de mikrodalgayı sadece yemek ısıtmak amacıyla kullanıyorsanız bu kullanışlı özellikleri öğrenince hemen denemek isteyeceksiniz!

Mikrodalga fırın, evlerimizin çamaşır makinesi ve buzdolabı gibi olmazsa olmaz bir eşyası oldu. Hızlıca yemek yiyip günlük hayatın koşuşturmasına yetişmek için bu elektrikli aleti kullanıyoruz. Çünkü yarım saatte ısıtabileceğimiz bir yemek 1-2 dakika içinde ısınabiliyor ve zamandan, enerjiden kar etmiş oluyoruz. Kısacası hepimiz mikrodalga fırın ile yemek ısıtılabileceğini, yemek pişirilebileceğini veya donmuş gıdaların çözdürülebileceğini biliyoruz. Ama mikrodalganın bundan daha farklı kullanım alanları da var!

Çoğu kişi bu harika özelliklerini bilmediği için mikrodalgayı sadece yemek ısıtmak amacıyla kullanıyor!

Aslında mikrodalga, birçok kişinin bilmediği bazı durumlarda bize yardımcı olabilir. Mutfaktaki hayatımızı kolaylaştıracak ve bizi şaşırtacak mikrodalga kullanım alanlarını sizlerle paylaşacağız!
Beklenmeyen ilk işlev, kurutmaya yardımcı olmasıdır.

Örneğin fesleğen ve nane gibi kurutmak istediğimiz bazı yiyecekleri bir kap içerisinde mikrodalgaya koyup kurutabilirsiniz. Hatta yazın taze domatesleri mikrodalga yardımıyla kurutarak, kurutulmuş domates yapıp kışın kullanabilirsiniz.

Soğanların pişme süresini kısaltmak için ve daha yumuşak hale getirmek için mikrodalgada bir dakika kadar bekletebilirsiniz. Bu sayede daha az göz yakacak ve daha hızlı pişecek!

Mikrodalga fırınların ne kadar çok şey yapabildiğini görüyor musunuz? Bu cihazın beklenmedik özelliklerini keşfetmek gerçekten şaşırtıcı. Son olarak kahve köpüğünü baristaların yaptığı gibi yoğun şekilde sunmak isterseniz bunu da kahvenizin sütünü ve kendisini mikrodalgada 30 saniye tutarak yapabilirsiniz!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.