Gri saçlara doğal çare! Saçların beyazlamasını durduruyor
Birkaç gri saç gördüğünüz için endişeleniyorsanız, orijinal saç renginizi daha uzun süre korumanıza yardımcı olabilecek yaşam tarzı değişiklikleri yapabilirsiniz....
YETERLİ VİTAMİN ALIN
Saçlardaki hızlı beyazlamanın genetik yapıdan çevresel faktörlere birçok nedeni olabilir ancak alacağınız önlemlerle bu gidişatı durdurabilirsiniz. Saçlarınızın beyazlamasını azaltmak için öncelikle saçınızın için gerekli olan vitaminlerden yeterli beslendiğinize emin olmalısınız.
- B vitaminleri, özellikle B-12 ve biotin
- D vitamini
- E vitamini
- A vitamini
YETERLİ MİNERAL ALIN
Vücudunuzda mineral eksikliği varsa bu saçlarınızı hızla etkiler. Daha sönük cansız saçların yanı sıra saçların daha hızlı beyazlaşmalarına da neden olabilir. Saç büyümesinde ve onarımında hayati bir rol oynayabilecek mineraller şöyledir;
- Çinko
- Demir
- Magnezyum
- Selenyum
- Bakır
Grileşen saçlar için en etkili doğal tedaviler...
- Soğan:
Bir soğanı bir karıştırıcıda karıştırın ve ardından bir süzgeç kullanarak meyve suyunun kalması için bir süzgeç kullanın. Haftada iki kez bu suyu saç derinize sürün, 30 dakika bekletin ve ardından her zamanki gibi şampuanlayın.
- Amla yağı:
Her gün altı damla taze amla suyu için veya haftada bir kez saçınıza amla yağı ile masaj yapın. Amla, Hint bektaşi üzümü olarak da bilinir.
- Şeker pekmezi:
Gün aşırı bir çorba kaşığı pekmez (pancar şekerinden değil şeker kamışı suyundan); grileşme sürecini tersine çevirdiğine inanılıyor.
- Sade tereyağı:
Haftada iki kez, saf ghee (arıtılmış tereyağı) ile saçınıza ve saç derinize masaj yapın.
- Buğday çimi suyu:
Her gün bir çay bardağı taze buğday çimi suyu için veya çorbalarınıza ve smoothie'lerinize günlük 1 yemek kaşığı buğday çimi tozu ekleyin.
- Badem yağı.
Badem yağı , limon suyu ve amla suyunu eşit miktarda karıştırın. Karışımı saçınıza ve saç derinize masaj yapın. Bu rutini üç ay boyunca günde iki kez uygulayın.
- Siyah susam tohumları:
Haftada iki ila üç kez, grileşme sürecini yavaşlatmak ve muhtemelen tersine çevirmek için bir çorba kaşığı çörek otu yiyin.
- Zencefil:
Her gün 1 yemek kaşığı bal ile karıştırılmış bir çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil yiyin.
- Hindistancevizi yağı:
Yorumlar
Yorum Gönder