Ana içeriğe atla

 

Gri saçlara doğal çare! Saçların beyazlamasını durduruyor

Birkaç gri saç gördüğünüz için endişeleniyorsanız, orijinal saç renginizi daha uzun süre korumanıza yardımcı olabilecek yaşam tarzı değişiklikleri yapabilirsiniz.... 

YETERLİ VİTAMİN ALIN

YETERLİ VİTAMİN ALIN

Saçlardaki hızlı beyazlamanın genetik yapıdan çevresel faktörlere birçok nedeni olabilir ancak alacağınız önlemlerle bu gidişatı durdurabilirsiniz. Saçlarınızın beyazlamasını azaltmak için öncelikle saçınızın için gerekli olan vitaminlerden yeterli beslendiğinize emin olmalısınız.

  • B vitaminleri, özellikle B-12 ve biotin
  • D vitamini
  • E vitamini
  • A vitamini
YETERLİ MİNERAL ALIN

YETERLİ MİNERAL ALIN

Vücudunuzda mineral eksikliği varsa bu saçlarınızı hızla etkiler. Daha sönük cansız saçların yanı sıra saçların daha hızlı beyazlaşmalarına da neden olabilir. Saç büyümesinde ve onarımında hayati bir rol oynayabilecek mineraller şöyledir;

  • Çinko
  • Demir
  • Magnezyum
  • Selenyum
  • Bakır

Grileşen saçlar için en etkili doğal tedaviler...

  • Soğan:

Bir soğanı bir karıştırıcıda karıştırın ve ardından bir süzgeç kullanarak meyve suyunun kalması için bir süzgeç kullanın. Haftada iki kez bu suyu saç derinize sürün, 30 dakika bekletin ve ardından her zamanki gibi şampuanlayın.

  • Amla yağı:

Her gün altı damla taze amla suyu için veya haftada bir kez saçınıza amla yağı ile masaj yapın. Amla, Hint bektaşi üzümü olarak da bilinir.

  • Şeker pekmezi:

Gün aşırı bir çorba kaşığı pekmez (pancar şekerinden değil şeker kamışı suyundan); grileşme sürecini tersine çevirdiğine inanılıyor.

  • Sade tereyağı:

Haftada iki kez, saf ghee (arıtılmış tereyağı) ile saçınıza ve saç derinize masaj yapın.

  • Buğday çimi suyu:

Her gün bir çay bardağı taze buğday çimi suyu için veya çorbalarınıza ve smoothie'lerinize günlük 1 yemek kaşığı buğday çimi tozu ekleyin.

  • Badem yağı.

Badem yağı , limon suyu ve amla suyunu eşit miktarda karıştırın. Karışımı saçınıza ve saç derinize masaj yapın. Bu rutini üç ay boyunca günde iki kez uygulayın.

  • Siyah susam tohumları:

Haftada iki ila üç kez, grileşme sürecini yavaşlatmak ve muhtemelen tersine çevirmek için bir çorba kaşığı çörek otu yiyin.

  • Zencefil:

 Her gün 1 yemek kaşığı bal ile karıştırılmış bir çay kaşığı taze rendelenmiş zencefil yiyin.

  • Hindistancevizi yağı:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.