Ana içeriğe atla

 

Bu Yöntemleri Öğrendikten Sonra Yumurta Kabuklarınızı Bir Daha Asla Atmayacaksınız!

Akşam yemeğinizde yumurta kabuğu bulmak hiç eğlenceli değil ama bu sinir bozucu kabukların aslında çok yönlü olduğunu biliyor muydunuz? Onlarla kendi başına yemek pişirmenizi tavsiye etmiyoruz, ancak onları kullanabileceğiniz çok sayıda farklı yöntemler var.

haberici-006.jpg

YUMURTA KABUKLARI

Yumurtaların bizim için gerçekten iddia edildiği kadar sağlıklı olup olmadığı konusunda pek çok tartışma var. Bununla birlikte, yumurta kabuklarının da çok sağlıklı olması gerekiyor. Ulusal Sağlık Enstitüsü, öğütülmüş yumurta kabuğu tozu üzerinde çok sayıda araştırma yaptı. Görünüşe göre, bu toz insan vücudu tarafından çok iyi emilebiliyor ve birçok olumlu sonucu var. Yumurta kabukları bol miktarda kalsiyum içerdiğinden kemiklerimizi güçlendirir ve sağlıklı kan hücreleri üretir. Ayrıca yumurta kabuğu kolesterolü ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olacaktır. Yarım çay kaşığı öğütülmüş yumurta kabuğu, günlük ihtiyacımızın %90'ını oluşturan 1.000 ila 1.500 miligram kalsiyum içerir.

YANMIŞ GIDALARIN ÇIKARILMASI

Kızartma tavanızın (veya diğer tencere ve tavaların ) dibinde yanmış yiyecekler yüzünden çıldırmak, bu yumurta kabuğu hilesini öğrendiğinizde geçmişte kalacak! Bazı yumurta kabuklarını söz konusu tavaya parçalayın. Biraz tuz ve sıcak su ekleyin, süngerle ovalayın ve tavanız bir kez daha olabildiğince temiz olacaktır.

BLENDERİNİZİN BIÇAKLARINI BİLEMEK

Blenderinizin bıçaklarını keskinleştirmek için bir biley taşı kullanmak hemen hemen imkansızdır; asla iyi bir açı elde edemezsin. Neyse ki, bu sorun kolayca çözülür. Birkaç yumurta kabuğunu yarım saat buzlukta bekletin ve ardından blenderinize koyun. Biraz su ekleyin ve blenderi çalıştırın. Bıçaklarınız yeni gibi olacak!

GÜBRE OLARAK KULLANMAK

Yumurta kabukları, bitkilerinize gerçekten fayda sağlama potansiyeline sahip olan kireçle doludur. Kabukları kurutun ve mümkün olduğunca küçük toz haline getirin veya öğütün. Bunu bir kavanozda saklayın ve ihtiyacınız olduğunda çıkarın. Toz haline getirilmiş kabukları biraz saksı toprağı ile karıştırın ve biraz gübreleme ile toprağınızın yapabileceği yere koyun.

Yumurta kabuğunun sağlığınıza çok iyi geldiğini biliyor muydunuz? Hatta onları yiyebilirsin. Nasıl? Öğrenmek için okumaya devam edin.

1-001.jpg

YUMURTA KABUĞU YEMEK

Yumurta kabukları, en azından Ulusal Sağlık Enstitüsüne göre sağlıklıdır. Bu, yumurta kabuklarımızı karıştırıp tozu yemek üzere olduğumuz anlamına mı geliyor? Hem evet hem de hayır. Yumurta kabuklarını direkt olarak yemenizi önermiyoruz. Ancak, bunları bir mutfak robotunda ince bir toz haline getirene kadar karıştırarak, kolayca fazladan kalsiyum elde edebilirsiniz. Yumurta kabuklarınızı yemenin güvenli olduğunu şu şekilde bilirsiniz:

Yumurtalarınız pişmemişse: Yumurta kabuklarını on dakika pişirin, potansiyel zararlı bakterileri öldürür.
Yumurta kabuklarını soğumaya bırakın ve bir mutfak robotu, kahve değirmeni veya tuz değirmeni içinde ince bir toz haline getirin.
Yumurta kabuklarını hava geçirmez bir kapta saklayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.