Ana içeriğe atla

 

Bu Yöntemleri Öğrendikten Sonra Yumurta Kabuklarınızı Bir Daha Asla Atmayacaksınız!

Akşam yemeğinizde yumurta kabuğu bulmak hiç eğlenceli değil ama bu sinir bozucu kabukların aslında çok yönlü olduğunu biliyor muydunuz? Onlarla kendi başına yemek pişirmenizi tavsiye etmiyoruz, ancak onları kullanabileceğiniz çok sayıda farklı yöntemler var.

haberici-006.jpg

YUMURTA KABUKLARI

Yumurtaların bizim için gerçekten iddia edildiği kadar sağlıklı olup olmadığı konusunda pek çok tartışma var. Bununla birlikte, yumurta kabuklarının da çok sağlıklı olması gerekiyor. Ulusal Sağlık Enstitüsü, öğütülmüş yumurta kabuğu tozu üzerinde çok sayıda araştırma yaptı. Görünüşe göre, bu toz insan vücudu tarafından çok iyi emilebiliyor ve birçok olumlu sonucu var. Yumurta kabukları bol miktarda kalsiyum içerdiğinden kemiklerimizi güçlendirir ve sağlıklı kan hücreleri üretir. Ayrıca yumurta kabuğu kolesterolü ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olacaktır. Yarım çay kaşığı öğütülmüş yumurta kabuğu, günlük ihtiyacımızın %90'ını oluşturan 1.000 ila 1.500 miligram kalsiyum içerir.

YANMIŞ GIDALARIN ÇIKARILMASI

Kızartma tavanızın (veya diğer tencere ve tavaların ) dibinde yanmış yiyecekler yüzünden çıldırmak, bu yumurta kabuğu hilesini öğrendiğinizde geçmişte kalacak! Bazı yumurta kabuklarını söz konusu tavaya parçalayın. Biraz tuz ve sıcak su ekleyin, süngerle ovalayın ve tavanız bir kez daha olabildiğince temiz olacaktır.

BLENDERİNİZİN BIÇAKLARINI BİLEMEK

Blenderinizin bıçaklarını keskinleştirmek için bir biley taşı kullanmak hemen hemen imkansızdır; asla iyi bir açı elde edemezsin. Neyse ki, bu sorun kolayca çözülür. Birkaç yumurta kabuğunu yarım saat buzlukta bekletin ve ardından blenderinize koyun. Biraz su ekleyin ve blenderi çalıştırın. Bıçaklarınız yeni gibi olacak!

GÜBRE OLARAK KULLANMAK

Yumurta kabukları, bitkilerinize gerçekten fayda sağlama potansiyeline sahip olan kireçle doludur. Kabukları kurutun ve mümkün olduğunca küçük toz haline getirin veya öğütün. Bunu bir kavanozda saklayın ve ihtiyacınız olduğunda çıkarın. Toz haline getirilmiş kabukları biraz saksı toprağı ile karıştırın ve biraz gübreleme ile toprağınızın yapabileceği yere koyun.

Yumurta kabuğunun sağlığınıza çok iyi geldiğini biliyor muydunuz? Hatta onları yiyebilirsin. Nasıl? Öğrenmek için okumaya devam edin.

1-001.jpg

YUMURTA KABUĞU YEMEK

Yumurta kabukları, en azından Ulusal Sağlık Enstitüsüne göre sağlıklıdır. Bu, yumurta kabuklarımızı karıştırıp tozu yemek üzere olduğumuz anlamına mı geliyor? Hem evet hem de hayır. Yumurta kabuklarını direkt olarak yemenizi önermiyoruz. Ancak, bunları bir mutfak robotunda ince bir toz haline getirene kadar karıştırarak, kolayca fazladan kalsiyum elde edebilirsiniz. Yumurta kabuklarınızı yemenin güvenli olduğunu şu şekilde bilirsiniz:

Yumurtalarınız pişmemişse: Yumurta kabuklarını on dakika pişirin, potansiyel zararlı bakterileri öldürür.
Yumurta kabuklarını soğumaya bırakın ve bir mutfak robotu, kahve değirmeni veya tuz değirmeni içinde ince bir toz haline getirin.
Yumurta kabuklarını hava geçirmez bir kapta saklayın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d