Ana içeriğe atla

 

Yumurtayı Kaynattığınız Suyun İçine Limon Sıkarsanız Ne Olur? Bu Yöntemi Mutlaka Deneyin!

Bu formülleri uygulayan kişiler hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olarak yumurta tüketme imkanına sahip olabilir. İşte, yumurta pişirme esnasında içerisine atılan limonun ortaya çıkardığı sonuçlar.

1.jpeg

YUMURTA HAŞLAMA ESNASINDA İÇERİSİNE LİMON SIKARSAK NE OLUR?

Yumurta haşlarken içerisine limon sıkarsanız, yumurtaların daha sağlıklı ve düzgün bir şekilde pişmesini sağlarsınız. Haşlanmış olan yumurtanın içerisine sıkacağınız limon ile yumurtanın kabukları kesinlikle çatlamaz ve bu sayede yumurtanın içerisine bulaşmaz. Yumurtaları haşlarken yanlış tencere kullanmak veya suyun fazla eklenmesi gibi durumlarda meydana gelen yumurta çatlamaları bile bu yöntem sayesinde asla çatlamaz ve taş gibi istediğiniz kıvam da pişecektir. Asidik özelliği ile limon sayesinde sabah kahvaltılarınızın lezzetini artırma imkanına sahip olun.

LİMONUN YUMURTA ÜZERİNDE FAYDALARI

Son günlerde yumurta haşlama esnasında içerisine limon atılması gerektiği hakkında bazı detaylar gündeme oturdu. Haşlanma sırasında çatlamış olan yumurtanın bütün vitaminin gitmesi ile beraber aynı zamanda lezzetini de kaçırmaktadır. Fakat içerisine atılan limon veya suyuna sıkılan yarım limon yardımıyla yumurta kabuklarının çatlamasının önüne geçebilirsiniz. oldukça güçlü bir antioksidan kaynağı olan limon yumurta kabuklarının güçlenmesine yardımcı olacaktır.

2.jpeg

HAŞLANMIŞ YUMURTA SUYUNU KULLANIN

Haşlanmış olan yumurtaların suyunda da, yumurta ve yumurta kabuğunda bulunan vitamin ve mineraller vardır. Haşlanan yumurtanın suyunu çiçekleriniz için kullanarak çiçeklerinizin daha canlı olmasına yardımcı olursunuz. Sağlıklı ve canlı çiçeklere sahip olmak için çiçeklerinizin bakımını yumurta suyu ile yapabilir ve bu sayede su ihtiyacını da bu yöntemle karşılamış olursunuz. Haşlanan yumurtaların suyunu kullanmayacaksanız ağzı kapalı şişe veya saklama kabının içerisinde muhafaza ederek saklayabilirsiniz. Bu sayede siz yumurtanın faydalarından yararlanırken çiçeklerinizin de suyundan faydalanmasını sağlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.