Limonun Bu Hileleri Adeta Hayat Kurtarır! İşte Mutlaka Bilmeniz Gereken 6 İnanılmaz Limon Hilesi
Bu yüzden limonata yapmak yerine limonlarınızı mutfakta kullanın! Söylemeye gerek yok, limonlar son derece değerli, C Vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için harika bir besindir. Ancak meyvenin yüksek asiditesini sinir bozucu lekelerden ve hatta hoş olmayan kokulardan kurtulmak için de kullanabilirsiniz! Bu süper meyve hakkında daha fazla bilgi edinmek için haberimize göz atmaya devam ederek limon ile yapılan inanılmaz numaraları keşfedebilirsiniz.

LİMONLAR ELMALARI KARARMAKTAN KORUYABİLİR
Bu sorunu hepimiz biliyoruz. Bir elmayı kestikten kısa bir süre sonra meyve kahverengiye döner. Bunun nedeni, elma hücrelerinin oksijenle reaksiyona giren ve elmanın iştah açıcı taze görünümünü kaybetmesine neden olan polifenol oksidaz adı verilen bir enzim salgılamasıdır. İyi haber şu ki, limonlar bu konuda size yardımcı olabilir. Elmalarınıza biraz limon suyu sürün, kararmazlar. Bunun sırrı ise limonlarda bulunan askorbik asittir (C vitamini). Oksidasyonu önler ve esmerleşme sürecini önemli ölçüde yavaşlatır.

KESME TAHTANIZ İÇİN TEMİZLİK MADDESİ OLARAK LİMON KULLANIN
Kesme tahtaları genellikle et, meyve veya sebze kesmek için günlük olarak kullanıldığında can sıkıcı lekeler oluşur. Özellikle ahşap levhaların temizlenmesi zor olabilir. Çoğu insanın bilmediği şey, bu soruna yardımcı olmanın bir yolu, yüzeye birkaç damla limon suyu sıkmaktır. O zaman tek yapmanız gereken, onu iyice ovmak ve yaklaşık 20 dakika dinlenmeye bırakmak. Bu tüyo, limon suyunu biraz tuzla karıştırırsanız daha da iyi sonuç verir. Bu basit temizleme tekniğini uyguladıktan sonra kesme tahtasını iyice duruladığınızdan emin olun.

KESKİN KOKUDAN KURTULUN
Yemeklerinizde soğan veya sarımsak kullanırsanız can sıkıcı bir sorunun farkına varacaksınız. Hem soğanın hem de sarımsağın güçlü kokusu, piştikten sonra bir süre ellerinize yapışıyor. Sabun genellikle kokudan kurtulmak için özellikle iyi bir iş çıkarmaz. Bunun yerine deneyebileceğiniz şey, bir kase suya birkaç damla limon suyu eklemek ve ardından bu solüsyonu kullanarak ellerinizi yıkamak. Elbette bu işlemi normal sabunla da birleştirebilirsiniz. Limonun kokuları giderme yeteneğinin etkinliği sizi etkileyecek, o halde neden denemiyorsunuz?

MUTFAK LAVABONUZU TEMİZLEMEK İÇİN LİMON KULLANIN
Mutfak lavaboları, sürekli kullanımdan sonra parlaklıklarının çoğunu kaybetme eğilimindedir. Ayrıca genellikle tehlikeli bakteri kontaminasyonu için bir yerdir. Bu can sıkıcı sorunları gidermek için biraz karbonatı limon suyuyla karıştırabilir ve lavabonuzu iyice ovmak için bu güçlü kombinasyonu kullanabilirsiniz. Karışımı ovuşturmayı bitirdikten sonra lavaboyu biraz sıcak suyla duruladığınızdan emin olun. Bu basit temizlik tüyosunu haftada bir kez kullanabilirsiniz. Bu sadece hoş görünümlü bir lavabo değil, aynı zamanda mikroplardan korunmayı da garanti eder.

MİKRODALGA FIRININIZI TEMİZLEYİN
Bu gerçek bir temizlik hilesi! Bir kase suya limon suyu ekleyin ve mikrodalgada yaklaşık 3 dakika ısıtın. Suyun kaynama noktasına geldiğinden emin olun ve ardından kapatın. Çok önemli: Mikrodalganın kapağını açmayın ve kasenin ve ısıtılan içeriğin mikrodalgada birkaç dakika dinlenmesine izin verin. Şimdi olan şu ki limonlu buhar makinenin içindeki lekeleri yumuşatacak. Ve kapıyı bir kez açtığınızda, geçmişte çıkarmak için uğraştığınız tüm inatçı kalıntıları kolayca ovalayarak çıkarabilirsiniz.

LİMON ETİ YUMUŞATIR!
Limonun asiditesi liflerin parçalanmasına yardımcı olur ve bu da eti çok daha yumuşak ve lezzetli hale getirir. Yapmanız gereken tek şey, marine ederken etinize biraz limon sıkmak. Bununla birlikte, tam etkinin ortaya çıkması birkaç saat sürdüğü için biraz sabra ihtiyacınız olacak.
Yorumlar
Yorum Gönder