Ana içeriğe atla

 

Taş Gibi Yoğurt Mayalamak İsteyenler Bu Yöntemi Mutlaka Denesin! İşte Püf Noktaları İle Yoğurt Mayalama

Son dönemlerde artık herkes yoğurdunu kendi mayalıyor. Hem maliyeti düşüyor hem de daha sağlıklı bir hale dönüşüyor. Çocuklarınızın da gelişimi açısından ev yoğurdu oldukça önem taşımaktadır. Sizlerde eşinize, çocuklarınıza daha sağlıklı ve besin değeri daha yüksek olduğu bir yoğurt yapmak istiyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz. Peki taş gibi yoğurt nasıl yapılır? Malzemeler neler? İşte detaylar.

KAVANOZDA TAŞ GİBİ YOĞURT MALZEMELERİ

2,5 litre sut

1 kaşık yoğurt (biz önceki yaptığımız yoğurdumuzdan mayayı kullandık. Sizde organik yoğurt yoksa, hazır yoğurdunuzun sulu olmayan kısmından kullanın. Süzme yoğurt tarzında, kıvamlı bir yoğurt olmalı)

HAZIRLANIŞI

Önce tenceremizi sudan geçiriyoruz, sütümüzü ekliyoruz.
Sütümüzün içine bir fincan tabağı koyduk ve ocağı yaktık. Bu sütümüzün taşmasını önleyecektir. Sütünüzü tencerenize koyduğunuz seviyeye bakın.
Sütü orijinal seviyesinin bir parmak altına düşene kadar kaynatmaya devam etmelisiniz. Sütün içindeki suyun buharlaşıp kaybolmasını sağlamak istiyoruz. Fazla pişirmezseniz yoğurdunuz sulu olur.

1-002.jpg


Kaynattıktan sonra sütü bir kepçe yardımıyla kavanozlara dökün. mayalamak istediğiniz yere getirin ve mayaladıktan sonra hareket ettirmek iyi olmayacağı için sabitleyin. Hatta kavanozların altına masa örtüsü bile serdik. Bu şekilde ısı kaybı olmaz. Alttan sütün ısı kaybını koruyoruz.
Saklanan kavanozlar, mayalanma sıcaklığına ulaşıp ulaşmadıklarını görmek için zaman zaman kontrol edilmelidir. Serçe parmağımızı bardağın ortasına sokarak 10'a kadar sayabildiğimizde, yani parmağımız ısıya dayanabiliyorsa, 10 saniyeye kadar mayalanma sıcaklığına ulaştığını anlamak için. Tek başına sayarsak, ısırıklar 7'den sonra parmağınızda hissedilmelidir. Aksi takdirde süt ılık olur ve istediğimiz sonucu alamayız.

2-002.jpg


Tam kıvamına gelen sütün içinden 1 yemek kaşığı sütü alıp mayayı yaptığımız 1 yemek kaşığı yoğurdu bir kapta karıştırıp homojen hale getirmeye çalışıyoruz.
Ardından her kavanoza bir çay kaşığı maya ekleyin ve 5-6 tur karıştırın. Amaç mayayı tüm noktalara yaymaktır.
mayalama işleminden sonra kavanozların üzerini delikli süzgeç ile kapatıp ince bir beze sarın. Buharın veya suyun kaçmasını önlemek için süzgecin sadece üst kısmı açık kalmalıdır.
Üzerine ikinci bir bez atmalısınız .Burada bu ikinci bezle sarılmalıdır. Resimleri paylaştım, açıklayıcı olacaktır.

3-001.jpg


Gece 12'de mayalandırdık ve sabah 8'de buzdolabına koyduk.
Buzdolabında bütün bir gece bekletmek taş gibi yoğurt elde etmemizi sağlar. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.