Ana içeriğe atla

 

Güneş lekelerini yok ediyor! 3 damla yetiyor

Yazın cildinizi güneş ışınlarından korumadığınızda zamanla cildinizde koyu güneş lekeleri oluşur. Cildiniz oluşan lekeler, cildin aydınlık ve pürüzsüz görüntüsünü bozar. Aynaya her baktığınızda canınızı sıkan güneş lekeleri için birçok profesyonel yöntem deneseniz de bazen istediğiniz sonucu alabilmenin mümkün olmaz. Güneş lekelerinizi doğal yollarla da tedavi etmeyi denemelisiniz. Evde kolayca yapabileceğiniz maskelerle, güneş lekelerini açabilir ve cildin aydınlık görüntüsünü geri kazandırabilirsiniz.


Güneş ışınlarının etkisine sadece yazın değil her mevsim maruz kalıyoruz. Ancak yazın yarattığı etki daha farklı olabiliyor. Güneş ışınları yazın cildinizde lekeler ve çiller oluşturabiliyor.

Güneş ışınlarının zararlı etkilerine maruz kalmamak için cildinizi güneş kremleriyle korumanız gerekiyor. Ancak buna rağmen cildinizde lekeler oluştuysa doğal yöntemlerle güneş lekelerinizi açabilirsiniz.

İşte güneş lekelerine iyi gelen birkaç doğal maske...

1-KARBONAT MASKESİ

Karbonat doğal güzellik ürünü olarak çok sık kullanılır. Karbonat cildi yağdan ve kirden arındırır. Gözenekleri temizler ve sıkılaştırır. Karbonat akne ve sivilcelere de iyi gelir. Cildin tonunu açma özelliği olan karbonat, cilt lekelerini zamanla giderebilir. Cildi bembeyaz bir görüntüye kavuşturur.

Karbonat maskesi için; 1 yemek kaşığı yoğurda 1 çay kaşığı karbonat ekleyin. Karışımı lekelerin üzerine sürün ve 10 dakika bekleyin. Daha sonra bol suyla durulayın. Haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

2-YOĞURT MASKESİ

2-YOĞURT MASKESİ

Yoğurt protein, kalsiyum ve vitaminler açısından çok zengin olduğu için cildi besler. Yoğurt cildin doğal nem dengesini koruyarak cilt bariyerini güçlendirir. Cildi ölü derilerden arındıran yoğurt, özellikle cilt lekeleri konusunda mucize etkiler gösterir. Cilt lekelerini açar, cildi aydınlatır ve parlak görünümüne kavuşturur.

Yoğurt maskesi için; 1 yumurtanın akını köpürene kadar çırpın, üzerine bir tatlı kaşığı süzme yoğurt ekleyin. 3 damla limon suyu da ekledikten sonra lekelerinizin üzerine sürün. Cildinizde 10 dakika bekletin. Ilık su ile durulayın. Bu maskeyi 4-5 günde bir uygulayabilirsiniz.

3-BAL MASKESİ

3-BAL MASKESİ

Bal, doğal cilt bakım maskelerinde çok sık kullanılır. Bal, özellikle kuru ciltleri neme doyurur. Cilt lekelerini açar ve cilt tonunu eşitler. İyileştirici ve doku üretimini arttıran özelliği sayesinde cildinizi yeniler. Bal cildi besler ve onarır. Cildin kusursuz görünüme kavuşmasını sağlar.

Bal maskesi için; Bir yemek kaşığı şeker, bir yemek kaşığı içme suyu, yarım limon suyunu karıştırın. Karışımı cildinize uygulayın ve 5 dakika bekletin. Daha sonra cildinizi durulayın. Duruladıktan sonra 1 yemek kaşığı bal ve yarım limon suyunu karıştırın ve bir pamukla cildinize sürün. 20 dakika bekledikten sonra tekrar cildinizi ılık su ile durulayın. Haftada 1-2 kez düzenli olarak uygulayın. Maskeyi sadece geceleri yapın.

4-LİMON MASKESİ

4-LİMON MASKESİ

Limon C vitamini açısından çok zengindir. Limon ciltte oluşan akne, siyah nokta ve sivilce gibi problemlerin çözümünde kullanılır. Doğal antibakteriyel yapısı sayesinde cildi derinlemesine temizler ve aydınlatır. İçinde bulunan bol miktarda sitrik asit sayesinde lekelere karşı etkili bir çözümdür.

Limon maskesi için; Maydanozu doğrayın ve 15 dakika kaynar suda haşlayın. Soğuduktan sonra süzün ve 5 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Karışımı her gün pamuk yardımıyla yüzünüze sürebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d