Ana içeriğe atla

 

Saç dökülmesini durduruyor, yeni saç çıkarıyor!

Bir kaç damlası yeterli, saç dökülmesi sorunu yaşayan erkek ve kadınlar için doğal çare biberiye yağı! Araştırmalar kanıtladı, biberiye yağı saç dökülmesini azaltıyor, yeni saçların çıkmasına teşvik ediyor. Her gün saç diplerine uygulayarak kısa zamanda daha gür saçlara sahip olabilirsiniz. Biberiye yağı, aynı zamanda saçın daha hızlı uzamasınız da sağlıyor. İşte ayrıntılar..

2019'da yapılan bir araştırma , biberiye yağının androgenetik alopesi (bir tür kellik) tedavisi üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu göstermiştir. Biberiye yağı, saçın yeniden uzamasını etkilemesinin yanı sıra, aşağıdaki gibi başka faydalı yeteneklere de sahiptir.

  • Anti-inflamatuar özellikler
  • Antifungal ve antimikrobiyal özellikler
  • Sinir büyümesini teşvik etmek
  • Kan dolaşımını iyileştirin

Saç büyümesini artıran okaliptüs yağı gibi biberiye yağı da kafa derisindeki kan dolaşımını iyileştirebilir. Sonuç olarak saç kökleriniz yeterli besin ve besini alır ve saç telleriniz kökten güçlenerek sağlıklı bir görünüme kavuşur. Saç dökülmesini ve kırılma miktarını da azaltır.

2012'de yapılan bir başka çalışma, biberiye yaprağı özünün bile saç büyümesini destekleyebileceğini gösterdi. Alopesi olan kişilerde biberiye tüylerinin yeniden çıkma potansiyeline dair kayda değer başka kanıtlar var. 

Saç büyümesini hızlandırmak ve saçınıza hacim kazandırmak için günlük saç bakım rutininize biberiye esansiyel yağı ekleyebilirsiniz.

Biberiye yağını kullanmanın iki kolay yolu vardır. 

  • Bu yağı doğrudan saç derinize masaj yaparak uygulayabilir.
  • Şampuan veya saç kreminizle karıştırabilirsiniz. 

Bu tedavilerden herhangi birini haftada en az bir veya iki kez deneyebilir ve gözle görülür sonuçlar görebilirsiniz.

1. Biberiye yağı ile saç derinize masaj yapın

Beş damla biberiye esansiyel yağını hindistancevizi yağı veya jojoba yağı ile karıştırın. Karışımı saç derinize eşit olarak masaj yapın ve 20-30 dakika bekletin. Daha sonra durulayın.

2. Şampuanınız veya saç kreminizle birlikte kullanın

Biberiye yağını normal şampuan veya saç kreminizle karıştırıp saçınıza ve saç derinize uygulayabilirsiniz. Ama çok fazla eklemeyin. 30 gram başına yaklaşık beş damla eklemek güvenlidir. 

Biberiye yağı ekledikten sonra şampuanınızı veya saç kreminizi her zamanki gibi kullanın ve bu yağın faydalarından yararlanın. Ürünün iyi çıkması için saçınızı temizlemeyi unutmayın.

3. Ev yapımı biberiye şampuanınızı yapın

İnternetten iyi bir şampuan tabanı alabilir ve buna saç büyümesi için biberiye yağı ekleyebilirsiniz. Ek faydalar elde etmek için kabartma tozu, hindistancevizi yağı, uçucu yağ ve diğer yağları da kullanabilirsiniz.

BİBERİYE YAĞININ SAÇ İÇİN FAYDALARI

BİBERİYE YAĞININ SAÇ İÇİN FAYDALARI

1. Saç büyümesini destekler

Biberiye yağı, minoksidile benzer şekilde saç büyümesini artırma potansiyeline sahiptir. Bu yağ saçların yeniden çıkması için faydalıdır ve erkek tipi kelliği önler. Saç köklerini besler ve hareketsiz saç köklerinin yeniden büyümesini sağlar.

2. Saçı güçlendirir

Bu yağ ayrıca saçınızı hasar ve kırılmalardan korur ve sonuçta saç dökülmesini önler. Düzenli biberiye kullanımı ile saçlarınız daha güçlü ve sağlıklı hale gelebilir. Saçınızın daha kalın, daha yoğun, daha parlak veya daha parlak görünmesine yardımcı olarak daha az kırılmaya neden olur.

3. Saç derisi tahrişini en aza indirin

Biberiye yağının anti-inflamatuar özelliği, kaşıntılı saç derisini yatıştırmaya yardımcı olur. Bu yağın temel bileşenlerinden biri, cilt ve dokuların sağlığını korumada oldukça etkili olan karnosik asittir.

4. Saç dökülmesini önler

Saç dökülmesi, saç kırılması veya hasarlı saç kökleri, iltihaplanma, aşırı sedef hastalığı veya egzama, saç köklerine yetersiz beslenme ve daha pek çok faktörden dolayı olabilir. Biberiye yağı bu faktörlerin bazılarını bastırmaya yardımcı olabilir.

5. Kepeği önler

Biberiye yağı, kepek ve diğer ilgili saç problemlerini azaltmaya yardımcı olan antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklere sahiptir.

6. Bölünmüş uçlardan kurtulmaya yardımcı olur

Biberiye yağı kullanmak da bölünmüş uçları tedavi etmek için faydalıdır. Bu, saçınızı onarmaya ve daha güçlü hale getirmeye yardımcı olur, bu da zamanla bölünmüş uçları ortadan kaldırır.

BİBERİYE YAĞI MASKELERİNİ DENEYİN

BİBERİYE YAĞI MASKELERİNİ DENEYİN

1. Lavanta ve biberiye yağını karıştırın

  • 4-5 damla lavanta yağı ile on damla biberiye yağı ve iki yemek kaşığı hindistancevizi yağı veya jojoba yağı gibi seçtiğiniz herhangi bir taşıyıcı yağı birleştirin. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d