Ana içeriğe atla


SARARAN KIYAFETLERÄ° BEYAZLATMANIN 6 KOLAY YOLU....... 

Sararan kıyafetler nasıl beyazlatılır? Sararan kıyafetleri beyazlatmak için hangi malzemeler kullanılır? İşte, sararan kıyafetlerinizi beyazlatmak için uygulayabileceğiniz 6 do

Zaman içinde açık renkli kıyafetleriniz çok fazla kullanımdan, deodorant sıkmaktan, kıyafetleri yanlış saklamaktan veya haşere gibi böceklerden ötürü sararmaya başlayabilir. Bu durumda en sevdiğiniz kıyafetlerle vedalaşmanız gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak açık renkli kıyafetlerdeki sararmaları beyazlatmak ve eski haline döndürmek için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler var. İşte, sararan kıyafetleri beyazlatmak için 6 doğal yöntem:

  • Karbonat

Karbonat, sararan kıyafetleri beyazlatmak için uygulayabileceğiniz ilk yöntemdir. Bu yöntem için, sararan bölgenin üzerini kapatacak şekilde karbonatla kaplayın. Üzerine biraz limon sıkın ve 10 dakika bekleyin. Bölgede köpürmeler oluşacaktır. Daha sonra kıyafeti makineye atarak yıkayın. Karbonat sarı lekeyi aşındırır, makine ise lekenin tamamen çıkmasını sağlar. Ancak bu yöntemi, kumaş kıyafetlerde denemeniz önerilir.

  • Oksijenli Su

Genelde hassas kıyafetler için tercih edilen bir yöntemdir. 1 bardak oksijenli su, 1 yemek kaşığı çamaşır deterjanı ile karıştırılır. Sararmış olan bölgeye dökülür. 30 dakika bekledikten sonra, hassas yıkamada yıkanır. 

  • Limon Suyu

2 litre suyu kaynatın. Su kaynadıktan sonra büyük bir kabın içine aktarın. Suya 1 yemek kaşığı tuz ve 1 bardak limon suyu ekleyin. Daha sonra 1 kaşık çamaşır deterjanı ilave edin ve sararan kıyafetleri suyun içine atın. 1 saat suda beklettikten sonra, beyaz yıkama programında yıkayın. Özellikle penye, gömlek ve yazlık kumaşlar için etkilidir.

  • Amonyak

Bir kapta oksijenli su ve amonyağı karıştırın. Karışımı sararan bölgeye dökün ve yumuşamasını bekleyin. Daha sonra makinenin kısa programında yıkayın.

  • Aspirin

Kıyafeti geniş bir kaba alın ve üzerine 5-6 adet aspirin atın. Daha sonra üzerine sıcak su dökün ve kaşık yardımıyla karıştırın. 1 saat beklettikten sonra makinenin en uygun modunda yıkayın.

  • Beyaz Sirke

Sararan bölgenin üzerine tuz serpin. Ardından beyaz sirke dökün ve 30 dakika bekletin. Daha sonra makinede yıkayın. Beyaz sirke sararan bölgeyi açar ve kıyafetin canlanmasına yardımcı olur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne iÅŸe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen ÅŸifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diÄŸer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doÄŸal ürünlerle ÅŸifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliÄŸi sayesinde vücudu baÅŸtan aÅŸağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iÅŸtah açıcı özelliÄŸe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını saÄŸlar.  AÄŸrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan ÅŸekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baÅŸ dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kiÅŸinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaÅŸam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doÄŸru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye baÅŸlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kiÅŸinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaÅŸ üstü kiÅŸilerde daha yaygın meydana geldiÄŸi görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin deÄŸerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiÄŸi ve bundan dolayı daha saÄŸlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemiÅŸler, kiÅŸinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuÄŸu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiÄŸi beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduÄŸu besin deÄŸerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan ÅŸekerini dengelediÄŸi, kalp ve damar saÄŸlığını koruduÄŸu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduÄŸundan d