Ana içeriğe atla

 

Yüksek kan şekerini anında düşürüyor! Bir kaşık yetiyor...

Yüksek kan şekerini düşüren baharatlar araştırılıyor. Baharatlar hem lezzetli hem fazlasıyla şifalı. Peki tansiyonu ve kan şekerini anında düşüren baharatlar neler? İşte yanıtı...


Baharatlar hem lezzetli hem şifalı. Peki en sevilen baharatların faydaları neler? İşte yanıtı...

KAN ŞEKERİNİ DENGELEYEN ve TANSİYONU DÜŞÜREN 3 BAHARAT

Zerdeçal

Zerdeçalın iyileştirici özellikleri uzun zamandır bilinmektedir. Bu harika baharat bağışıklığı artırmaya yardımcı olur, cilt durumunu iyileştirir. Ve son zamanlarda, Amerikan Tıp Dergisi Kanıta Dayalı Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Dergisi'nde bir çalışma yayınlandı. Elde edilen verilere göre kurkumin (zerdeçalda aktif bileşen olan bir madde) glikoz seviyelerini düşürmeye ve diyabetle ilişkili komplikasyonları azaltmaya yardımcı olabiliyor. Makale ayrıca hastalara günde bir çay kaşığı zerdeçal ile bir bardak süt içmesini tavsiye ediyor.

Tarçın

Tarçın

Sadece bir kuru tarçın çubuğu yüzde 18 fenol içerir. Bu baharatın diyabetli (özellikle tip 2) kişiler için ideal olmasının nedeni budur. Kan şekerini düşürmek için uzmanlar günde 1 çay kaşığı tarçın alınmasını tavsiye ediyor.

Sarımsak

Sarımsak

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.