Ana içeriğe atla

 

Cilt sorunlarını anında çözüyor! İyileştiriyor, kırışıklıkları hızla yok ediyor…

Mucizevi şekilde güçlü ve çeşitli antioksidanlarla yüklü, birçok besleyici vitamine sahip olan kakao, cildiniz için harika bir bitkidir. İçeriğindeki yüksek yağ asitleri sayesinde cildi iyileştirir, lekeleri hızla yok eder ve cildi yoğun şekilde besleyerek nemlenmesini sağlar. Kakao yağı , fitokimyasallar adı verilen doğal bitki bileşikleri açısından da zengindir ve birçok cilt sorununa da çözüm getirir. İşte kakao yağının cildinize sürmenin faydaları ve iyileştirici kakao yağı maskesi...... 

  • Yüksek antioksidan içeriği cildi yeniler, izleri ve lekeleri yok eder
  • İçeriğindeki vitaminler cildi güçlendirir, besler
  • Kakao yağı yoğun bir nemlendiricidir
  • Cilt bariyerini güneş ışınlarına karşı güçlendirir

Kakao, tıpta yaklaşık 3.000 yıldır kullanılmaktadır. Kakao yağı, kakao çekirdeklerinden elde edilen bir yağ türüdür. Kakao yağı, cilt kremlerinde ve diğer sağlık ve güzellik ürünlerinde de temel bir maddedir.

Yakın zamanlarda araştırmacılar, kakaoda bulunan fitokimyasallar adı verilen bileşiklerin hem vücudunuzu hem de cildinizi sağlıklı tutmaya yardımcı olabileceğini keşfettiler.

Daha pürüzsüz ve sorunsuz bir cilt için kakao yağını nasıl kullanacağınız öğrenin, iyileştirici kakao maskesi tarifi ile cilt sorunlarını hızla yok edin. 

FAYDALI YAĞ ASİTLERİ VE FİTOKİMYASALLARLA DOLUDUR

FAYDALI YAĞ ASİTLERİ VE FİTOKİMYASALLARLA DOLUDUR

Kakao yağı, yağ asitlerinde yüksektir, bu nedenle cildi besleme ve esnekliği artırma yeteneği nedeniyle sıklıkla lanse edilir. Kakao yağındaki yağ, cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturur.

Kakao yağı, fitokimyasallar adı verilen doğal bitki bileşikleri açısından da zengindir. Bu maddeler cilde kan akışını iyileştirebilir ve güneşin zararlı UV ışınlarından kaynaklanan hasara karşı koruma sağlayarak cildin yaşlanmasını yavaşlatabilir.

YAŞLANMA KARŞITI YÜKSEK ANTİOKSİDAN İÇERİĞİNE SAHİPTİR

YAŞLANMA KARŞITI YÜKSEK ANTİOKSİDAN İÇERİĞİNE SAHİPTİR

Antioksidan bir güç merkezidir: Kakao yağı, cildin yaşlanmasına, koyu lekelere ve donuk cilde neden olabilen serbest radikal hasarına karşı savaşmaya yardımcı olan antioksidanlarda yüksektir.

Cildinizi serbest radikal hasarından korumak, sağlıklı ve genç görünmesini sağlamak için çok önemlidir. Kakao yağı aynı zamanda bir anti-inflamatuardır - cildinizin zamanın geçişine dayanmasına yardımcı olan başka bir yoldur.

KAKAO YAĞI CİLDİNİZİ BESLER VE İYİLEŞTİRİR

KAKAO YAĞI CİLDİNİZİ BESLER VE İYİLEŞTİRİR

Kakao yağı, vücudunuza birçok yönden fayda sağlayan iyi bir E vitamini kaynağıdır. E Vitamini görme, üreme ve beyninizin, cildinizin ve kanınızın sağlığını destekler.

Kakao yağının yaygın bir kullanımı ciltteki yara izlerini, kırışıklıkları ve diğer izleri düzeltmektir.

Kakao yağı, egzama ve dermatit gibi durumlar için birçok topikal tedavinin birincil bileşenidir . Kakao yağının zengin nem içeriği ve koruyucu yağ bazlı yapısı kaşıntıyı hafifletir ve alevlenme sonrası cildin iyileşmesini sağlar.

YOĞUN NEMLENDİRME SAĞLAR

YOĞUN NEMLENDİRME SAĞLAR

Kakao yağı, yüksek miktarda faydalı yağ asitleri içerir ve bu da onu cilt kreminde birincil bileşen olarak çok uygun kılar.

Yağ asitleri cildi nemlendirmeye yardımcı olur. Kakao yağındaki yağ, nemi tutan ve cildinizin kurumasını önleyen koruyucu bir bariyer oluşturur.

Kakao yağı yağ asitleri bakımından yüksektir ve cildi derinlemesine nemlendirir, bu da onu vücut nemlendiricileri ve dudak balsamlarına harika bir katkı yapar. Hepsi cildi besleyen oleik, palmitik ve stearik asitler içerir.

ÇATLAK OLUŞUMUNU VE İZLERİNİ AZALTIR

ÇATLAK OLUŞUMUNU VE İZLERİNİ AZALTIR

Birçok kadın, hamilelik sırasında ve sonrasında çatlakların görünümünü önlemek ve en aza indirmek için kakao yağı kremleri ve losyonlarını kullanır.

Aslında, kakao yağındaki bir bileşen olan palmerın,  yara izlerini iyileştirmeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

KAKAO YAĞI NASIL KULLANILIR

KAKAO YAĞI NASIL KULLANILIR?

Kakao yağı doğal bir bileşendir ve cilt için oldukça güvenlidir. Günde iki kez cildinize uygulayabilirsiniz. Esneklik, nem ve güneş koruması sağlayarak cildinizin genel sağlığını iyileştirecektir.

Kakao yağını vücut losyonları ve kremlerinde sıklıkla göreceksiniz.

Yenilebilir olduğu için, bazı dudak balsamlarında da katkı maddesidir. Birçok kakao yağı ürünü güneş kremi veya vitamin eklemiştir. Bu kakao yağı ürünlerinden birini cilt bakım rejiminizin bir parçası olarak her gün cildinize veya dudaklarınıza sürebilirsiniz.

Birçok kakao yağı losyonu ve diğer ürünler, diğer bileşenler ve katkı maddeleri ile yalnızca az miktarda kakao yağı içerir. Saflık arıyorsanız, yüzde 100 kakao yağı içeren çubuk şeklinde satın alın.

Cildinize doğrudan uygulanabilir.

1-2 saat bekledikten sonra temizleyebilirsiniz.

ÇATLAKLAR İÇİN KAKAO YAĞI KULLANIMI

Daha önce de belirttiğimiz gibi, kakao yağı yara izlerinizi ortadan kaldırmayabilir, ancak onları hafifçe soldurabilir.

  • Günde en az iki kez yara izine kakao yağı sürün.
  • En iyi sonucu almak için etkilenen bölgeye dairesel hareketlerle masaj yapın.

İyileştirici kakao yağı maskesi deneyin, işte tarif... 

İYİLEŞTİRİCİ KAKAO YAĞI MASKESİ

İYİLEŞTİRİCİ KAKAO YAĞI MASKESİ

Pürüzsüz bir cilt için kakao ve kakao yağının iyileştirici özelliklerini ham balın güçlü özellikleriyle birleştirerek düzenli olarak cildinize uyguladığınızda cildinizdeki ince çizgilerin azaldığını, lekelerin yok olduğunu ve cildinizin çok daha esnek ve iyi göründüğünü fark edeceksiniz.

Önemli cilt sorunlarıyla (sivilce, lekeler, izler...) mücadele ediyorsanız, ham bal yerine manuka balı tercih edin. 

  • 2 yemek kaşığı. ham kakao tozu
  • 1 çay kaşığı ham bal ( manuka balı)
  • 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı
  • 1 tatlı kaşığı kakao yağı

1.Küçük bir kaba kakao tozunu ekleyin

2. Bal, su, kakao yağı ve hindistancevizi yağını ekleyin ve pürüzsüz bir macun elde edene kadar karıştırın.

3. Kakaolu yüz maskesini yüzünüze ve boynunuza cömertçe uygulayın. Yüze kalın bir tabaka uygulayın.

4. Kakaolu yüz maskenizi 10-15 dakika bekletin.

5. Maskeyi yüzünüzden nazikçe yıkamak için ılık su ve eski bir yüz bezi kullanın.

6. Yüzünüzden çıkarıldıktan sonra soğuk suyla durulayın ve yüzünüzü kurulayın.

UYARILAR

Kakao yağının cildinizde kullanılması güvenli kabul edilir. Kakao yağı kremlerinin üreticileri, hamilelik sırasında kullanımının güvenli olduğunu söylüyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d