Ana içeriğe atla


KAHVENİZİ VİTAMİNLER VE ANTİOKSİDANLARLA GÜÇLENDİRMENİN 6 YOLU

Güne bir destekle başlamaya ne dersiniz? Kahvenizin içerisine ekleyebileceğiniz bir çay kaşığı ilave ile kafein ihtiyacınızın yanı sıra antioksidan ve vitamin de almış olursunuz. İşte, kahvenizi güçlendirmenin 6 farklı yolu:
Kahvenizi Vitaminler ve Antioksidanlarla Güçlendirmenin 6 Yolu

Her zaman günlük vitaminlerinizi almayı mı unutuyorsunuz? Ama almayı unutmadığınız bir şey varsa o da sabah kahvemiz. Günde belki de birkaç kere içtiğimiz kahvenin içerisine ilaveler yaparak tüketebiliriz. Böylelikle bir yandan kafein ihtiyacınızı alırken bir yandan da vitamin ve antioksidan almış olursunuz. Bu şekilde ilave malzemeler ile hazırladığınız kahvelerin faydaları çoktur. Ruh halinizi iyileştirmekten enerjinizi yükseltemeye, kalp sağlığını korumaktan cinsel yaşamınızı iyileştirmeye kadar faydaları vardır. 

  • Tarçın 

Kalp sağlığı için kahvenize tarçın serpebilirsiniz. Sabah fincanınıza tarçın serpmek, güçlü (ve lezzetli) bir antioksidan sağlar. Tarçın binlerce yıldır hem baharat hem de tıbbi olarak kullanılmaktadır. Baharat, koruyucu bileşiklerle yüklüdür ve baharatlar arasında en yüksek antioksidan aktiviteye sahip olanlardan birine sahiptir.

Bir kupa kahvenizin içerisine ½ çay kaşığı tarçın ekleyin ve karıştırın. Diğer bir alternatif olarak kahvenizi direk olarak tarçın ile birlikte demleyin. 

  • Zencefil 

Kas ağrılarınız için zencefil kullanabilirsiniz. Zencefilin faydalarından yararlanmak için kahvenizin içerisine serpiştirebilirsiniz. Zencefil, yüzyıllardır mide bulantısı için yaygın bir tedavi olmuştur. Güçlü antioksidan ve anti-inflamatuar bileşikler içerir. Zencefil ayrıca kas ağrısını azaltabilir, kolesterolü düşürebilir ve sindirime yardımcı olabilir.

Kahvenize doğrudan zencefil ekleyin (fincan başına 1 çay kaşığına kadar) veya kalorili beslenebiliyorsanız balkabaklı zencefilli latte olarak satın alabilirsiniz. 

  • Mantar

Mantar ile bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Kahve ve mantar mı? Diyebilirsiniz. Ancak mantarla demlenen kahvenin faydaları oldukça fazladır. Mantarların antiviral, antiinflamatuar ve bağışıklık güçlendirici özellikleri vardır. Antioksidanlarla yüklü mantarların fareler üzerinde antikanser etkileri vardır ve fareler üzerinde yapılan diğer araştırmalar, mantarların karaciğer hastalığını önleyebileceğini öne sürer. Güçlü prebiyotikleri nedeniyle sindirime de yardımcı olabilir.

Mantar tozu satın alarak ya da direk mantar kahvesi satın alarak paket talimatlarına göre hazırlayabilirsiniz. 

  • Zerdeçal 

Zerdeçal latteyi belki duymuşsunuzdur. Zerdeçal, tıbbi faydalarının çoğu, güçlü antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip olan bileşik kurkumin'den gelir. Bu antioksidan güç merkezi, karaciğer detoksifikasyonunu destekler, sindirime yardımcı olur ve hatta depresyonun tedavisine yardımcı olabilir.

Zerdeçal ile birlikte kahvenize hindistancevizi yağı da ekleyebilirsiniz. Bu sayede zerdeçalın özellikleri daha fazla ön plana çıkacaktır. 

  • Kakao

Depresif etkilerden kurtulmak için bardağınıza kakao ekleyebilirsiniz. Çikolata ve kahve zaten birçoğumuzun çok sevdiği bir ikilidir. Ham kakao tozunun sağlığa faydalarını eklediğinizde daha da iyi olur. Bu süper besin, çevredeki en güçlü antioksidanlardan biridir ve bitki bazlı en yüksek demir kaynağıdır. Kalbiniz için de iyidir. Anti-inflamatuar kakao, kan basıncını düşürür, HDL (iyi) kolesterolü artırır ve LDL (kötü) kolesterolü düşürür. Bilişsel faydaları, ruh halini iyileştiren ve antidepresif nitelikleri, kakaoyu beyin için de harika kılar. Ve lezzetli olduğunu söylemiş miydik?

1 yemek kaşığı kakaoyu kahvenizle karıştırın ve süt ekleyin. Mükemmel bir mocha elde etmiş olacaksınız. 

  • Maca

Maca ile hormonları dengeleyebilirsiniz. Maca kökünden elde edilen maça tozunu aktarlarınızda bulabilirsiniz. Maca kökü geleneksel olarak doğurganlığı artırmak için kullanılmıştır ve sıçanlar üzerinde yapılan bir çalışmada hormon dengeleyici etkileri olduğu gösterilmiştir. Bitki ayrıca atletik performansı, enerji seviyelerini ve cinsel dürtüyü artırmak için incelenmiştir. Son derece besleyici olan maca içerisinde 20’den fazla amino asit vardır. C vitamini açısından oldukça yüksektir.

Tavsiye edilen tüketim miktarı günde maksimum 1-3 çay kaşığıdır. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.