Ana içeriğe atla

Bulaşık makinesi tabletinin farklı kullanımı...



Makine içinde yıkanan bulaşıkları yıkama amacı ile ortaya çıkan ve öncesinde kullanılan toz ve sıvı deterjanların yerini alan bulaşık makinesi tabletleri, hem daha kapsamlı bir temizlik sağlıyor hem de daha ileri teknoloji ile üretilmeleri sayesinde içerdikleri bileşenlerin suya karışması ve temizlik etkisi göstermesi daha hızlı gerçekleşiyor. Fakat bulaşık makinesi tabletlerinin tek kullanım alanları tabak ve bardak gibi malzemeleri temizlemesi ile kısıtlı da değil.

Bulaşık makinesi tableti nedir?

Bulaşık makinesi tabletleri, bulaşıkların temizlenmesi için gereken deterjanı oluşacak kireçlenmeden koruyan tuz ve daha parlak bir görüntü katan parlatıcı ile bir araya getirerek üçlü etki oluşturan ürünlerdir. Daha fonksiyonel ve kapsamlı bir temizlik gerçekleştirilmesine yardımcı olurlar. En büyük kolaylıkları eski tip makinelerde yer alan birden fazla deterjan gözüne ihtiyaç duyulmadan tek üründe toplanmış bir temizlik etkisi sunmalarıdır. İçerisinde deterjan, tuz ve parlatıcı olması sebebi ile de kullanım alanı yalnızca bulaşık temizliği ile sınırlı kalmaz.

Bulaşık makinesi tabletlerinin farklı kullanım alanları

Bulaşık makinesi tabletleri ev içerisinde birçok farklı alanda kullanım sunarak farklı alanlarda yardımınıza yetişir ve zor görünen durumların içerisinden kolaylıkla çıkmanızı sağlar. İşte Bir Bilene Sorduk uzmanlarından bulaşık makinesi tabletlerinin farklı kullanım alanları ve nasıl kullanılacağı:

Fritöz temizliği

Fritözler sürekli olarak yağ kaplayan bu nedenle de temizlikleri zor eşyalar olarak karşımıza çıkarlar. Ancak bulaşık makinesi tabletleri genel kullanım alanı ile benzer olmasından kaynaklı olarak bu temizliği kolayca halletmenize yardım eder. Fritözün içerisine dörtte üç oranında su ekleyin ve bulaşık makinesi tabletini su içerisine bırakın. Ardından fritöz sepetini de su içerisine koyarak fritözü 90 dereceden yüksek olmayacak şekilde çalıştırın. Yaklaşık olarak 10 dakika çalıştıktan sonra kapatın ve sıcak su ile durulayın.

Koku giderici

Mutfakta hazırlanan ağır kokulu yemekler geride bu kokuları bırakarak gitseler dahi kendilerini hatırlatmaya devam ederler. Çoğunlukla balık gibi yemeklerin hazırlanmasından sonra uzun süreler boyunca mutfakta yer edinen bu kokuları gidermek için ise bulaşık makinesi tableti kullanabilir ve kolaylıkla odanızın kokusunu tazeleyebilirsiniz. Bir tencere içerisine su ve bulaşık makinesi tabletini ekleyerek tencerenin altını yakın. Zamanla suyun kaynaması ile birlikte bulaşık makinesi tableti odadaki tüm kokuyu emecek ve geriye mutfağınız yeni temizlenmiş gibi ferah bir koku bırakacaktır.

Kahverengi lekeler dert olmaktan çıkacak

Kupa ve bardaklarda kullanımdan hemen sonra yıkamayı unutursanız bir daha geçmeyecek şekilde kahverengi lekeler  oluşabilir. Bu lekelerden kurtulmak için tek yapmanız gereken ise bir kap içerisinde kaynar su ile bulaşık makinesi tabletini karıştırmak. Ardından karıştırdığınız sıvıyı tüm lekeli bardaklara paylaştırarak 1 saat boyunca bu şekilde bekletin. Bekleyişin sonunda lekeler akıp gidecek.

İnatçı lekelere son

Beyaz kıyafetlerde oluşan sararma lekeleri en çok koltuk altı kısımlarında karşılaştığımız ve normal bir yıkama ile geçmesi imkansız lekelerdir. Ancak çamaşır makinenizi çalıştırırken içerisine bir bulaşık makinesi tableti eklerseniz, makineden çıkan beyaz kıyafetlerin daha beyaz olduğuna şahit olabilirsiniz.

Yanmış tencereler ve tavaların temizlenmesi

Yemeği ocakta unutmanız halinde yemek dibine tutar ve yanık yemekler dibe yapışarak burada leke oluşturur Normal şartlar altında tel kullanarak uzun uzadıya uğraşacağınız bu işlemi de bulaşık makinesi tableti kullanarak kolayca halledebilirsiniz. Yanık olan tencere ya da tavanızın içerisine su ekleyin ve üzerine bulaşık makinesi tabletini koyun. Ardından ocağın altını yakarak bu suyun ısınmasını bekleyin. bu noktadan sonra bekleyecek ve su kaynadıktan sonra ılıtarak sünger ile lekeleri çıkarabileceksiniz. Bu şekilde yanık izlerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.