Ana içeriğe atla

 

Yanlış yapıyorsunuz! Kızartma yaparken yağ çekmemesini sağlayan basit teknik

Yağ çekmeden kızartma yapmak için bilmeniz gereken basit bir püf nokta var! İster patlıcan ister patates kızartması yaparken bu yöntem uygulanabilir

Patates kızartması herkesin çok sevdiği bir yiyecek. Ancak patates kızartması yaparken yağ çekmesinden rahatsız oluruz. Üzülmeyin yağ çekmeden patates kızartması yapmak mümkündür.

Mynet'te yer alan bir içerikte yağ çekmeden patates kızartması yapmanın püf noktaları anlatıldı. Kızartma yaparken öncelikle yeşillenmemiş taze patatesleri kullanmalısınız. Filizlenmiş patatesler unutmayın zararlı olurlar.

Patatesleri önce soğuk suda ardından da tuzlu suyun içerisinde bekletmelisiniz. Patatesler böylelikle daha az yağ çekecektir.

Peki yağ çekmeden patates nasıl kızartılacak?

Kızartma yağını iyice kızdırın. Ardından soyup dilimlediğiniz patatesleri su içerisinden çıkarın ve havlu kağıtla iyice kurulayın. Ardından yağın içerisine bırakın ve uzun süre pişirmeden kızartma tenceresinden hemen alın.

Dip Not: Kızartma yağınız yeterince kızgın olmalı, patatesler iyi kurulanmış olmalı. Aynı zamanda da patateslerinizi bir anda tencereye eklemeyin yavaş yavaş ekleyin. Kızarttıkça yenileri tencereye koyun.

Tüm patatesleri aynı anda tencereye eklerseniz patates kızartmanız hem lezzetsiz hem de hamur gibi olur! Bu püf noktayı da aklınızın bir köşesinde mutlaka ama mutlaka bulundurun.

GELELİM KABAK VE PATLICAN KIZARTMASINA

İlk iş olarak patlıcanları alacalı soymanız gerekiyor. Sonrasında da soğuk ve tuzlu suyun içerisinde doğramadan önce bekletin. Ardından dilimleyip yeniden tuzlu su içerisine ekleyin. Kızartma işlemi öncesinde patlıcanların suyunu süzün ve kağıt havluyla iyice kurulayın. Ardından patlıcanları kızgın yağın içerisine attıktan sonra bir kaç dakika geçince kevgir ile yağını süzerek tabağınıza alın. Kabak kızartması yaparken ise patates kızartmasındaki aynı yöntemi deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d