Ana içeriğe atla

 

Yanlış yapıyorsunuz! Kızartma yaparken yağ çekmemesini sağlayan basit teknik

Yağ çekmeden kızartma yapmak için bilmeniz gereken basit bir püf nokta var! İster patlıcan ister patates kızartması yaparken bu yöntem uygulanabilir

Patates kızartması herkesin çok sevdiği bir yiyecek. Ancak patates kızartması yaparken yağ çekmesinden rahatsız oluruz. Üzülmeyin yağ çekmeden patates kızartması yapmak mümkündür.

Mynet'te yer alan bir içerikte yağ çekmeden patates kızartması yapmanın püf noktaları anlatıldı. Kızartma yaparken öncelikle yeşillenmemiş taze patatesleri kullanmalısınız. Filizlenmiş patatesler unutmayın zararlı olurlar.

Patatesleri önce soğuk suda ardından da tuzlu suyun içerisinde bekletmelisiniz. Patatesler böylelikle daha az yağ çekecektir.

Peki yağ çekmeden patates nasıl kızartılacak?

Kızartma yağını iyice kızdırın. Ardından soyup dilimlediğiniz patatesleri su içerisinden çıkarın ve havlu kağıtla iyice kurulayın. Ardından yağın içerisine bırakın ve uzun süre pişirmeden kızartma tenceresinden hemen alın.

Dip Not: Kızartma yağınız yeterince kızgın olmalı, patatesler iyi kurulanmış olmalı. Aynı zamanda da patateslerinizi bir anda tencereye eklemeyin yavaş yavaş ekleyin. Kızarttıkça yenileri tencereye koyun.

Tüm patatesleri aynı anda tencereye eklerseniz patates kızartmanız hem lezzetsiz hem de hamur gibi olur! Bu püf noktayı da aklınızın bir köşesinde mutlaka ama mutlaka bulundurun.

GELELİM KABAK VE PATLICAN KIZARTMASINA

İlk iş olarak patlıcanları alacalı soymanız gerekiyor. Sonrasında da soğuk ve tuzlu suyun içerisinde doğramadan önce bekletin. Ardından dilimleyip yeniden tuzlu su içerisine ekleyin. Kızartma işlemi öncesinde patlıcanların suyunu süzün ve kağıt havluyla iyice kurulayın. Ardından patlıcanları kızgın yağın içerisine attıktan sonra bir kaç dakika geçince kevgir ile yağını süzerek tabağınıza alın. Kabak kızartması yaparken ise patates kızartmasındaki aynı yöntemi deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.