Ana içeriğe atla

 

Mutfak dolaplarını temizleme ve düzene koymanın en kolay yolları..... 

3 Okuma Süresi

Hemen hemen herkesin en dikkatli olduğu konuların başında gelen mutfak hijyeni ve mutfak düzeni sağlık açısından da hayli önemli olan konular arasında yer almaktadır. Mutfakta pişen yemeklerin çok daha sağlıklı ve hijyen içerisinde olabilmesi için mutfak temizliğine bir hayli dikkat edilmesi gerekir. Mutfak temizliğini sağladıktan sonra mutfaktaki alanı çok daha verimli kullanabilmek için uygulanması gereken belli başlı hususlar bulunmaktadır. Bu hususlara dikkat edilmesi kişinin mutfağının çok daha temiz olmasını sağlarken aynı zamanda mutfak düzenin çok daha konfor içerisinde olmasını sağlamaktadır. Mutfak dolaplarının temizliğini ve düzenini pratik bir şekilde sağlamak için bu yöntemleri uygulayabilirsiniz…

Mutfak dolapları nasıl temizlenmeli?

Mutfak dolaplarının temizliğini sağlamak için, mutfak eşyasını koyacağınız alandan başlamanız işin çok daha kısa süre içerisinde tamamlanmasına yardımcı olacaktır. Mutfak dolaplarının temizliğini sağlaman evvel ilk önce dolapların içerisinden eşyaları çıkarın. Tüm eşyaları birden çıkarmayın, temizleyeceğiniz dolabın eşyasını çıkarıp ardından temizleme işlemini tamamladıktan sonra düzenleme bölümüne geçmeniz çok daha kontrollü bir temizlik yapmanıza yardımcı olacaktır. Temizleyeceğiniz mutfak dolabının içerisinden eşyaları çıkarttıktan sonra mutfak dolabınıza zarar vermeyecek formdaki kimyasal bileşenler sayesinde mutfak dolabınızın temizliğini sağlayın. Temizleme sonrasında, mutlaka dolapları durulamayı ihmal etmeyin. Durulama işlemini de tamamladıktan sonra mutfak dolabının içerisini düzenlemeye ve en sık kullandığınız ürünleri çok daha kolay bir şekilde ulaşabileceğiniz pozisyonda tutmaya özen gösterin. Mutfak dolaplarının içerisinin kısa süre içerisinde kirlenmesinin önüne geçmek istiyorsanız, mutfak dolaplarınıza ürünleri yerleştirmeden evvel içerisine kaydırmaz bir bez ya da örtü sermeniz de önemlidir. Bu örtünün serilmesi ekstra bir dökülme esnasında mutfak dolabının zarar görmesinin önüne geçerken aynı zamanda, dökülme sonrasındaki temizliğinizin de kısa sürmesini sağlar. Dolap içerisine yerleştireceğiniz örtülerin, kaydırmaz ürünler olmasına da dikkat edin. Dolap içerisine koyduğunuz kaydırmaz ürünler, eşyaların dolabın içerisinden kaymasına da engel olacaktır.

Dolap malzemesine zarar vermeyecek temizlik ürünleri seçin

Mutfak dolaplarınıza zarar vermeyecek temizlik ürünlerinin seçilmesi oldukça önemlidir. Dolap gibi değiştirilmesi zor ve genellikle uzun ömürlü kullanılan ürünlerin temizliğine çok daha fazla dikkat edilmelidir. Dolap yüzeyinde çizik problemi olmayacak, renginin deforme olmasının önüne geçecek ürünleri temizlikte kullanmaya özen gösterin. Kimyasal ürünlerden ziyade doğal içerikli ürünlerle temizliğin sağlanması önemlidir. Örneğin temizlikte beyaz sirkenin kullanılması, yüzeylerin derinlemesine temiz olmasını sağlarken aynı zamanda malzemeye de zarar vermemektedir. Sirke gibi doğal temizleyici güzü olan ürünleri, mutfak dolaplarının temizliğinde kullanabilirsiniz.

Mutfak dolabı düzenlenirken nelere dikkat edilmeli?

Mutfak dolaplarınızın içerisine ve dışarısına gereken temizliği sağladıktan sonra sıra dolapların düzenlenmesine gelir. Dolapların iç temizliğinin ardından, dolap içerisine yerleştirdiğiniz kaydırmaz ürünleri de yerleştirdikten sonra düzenleme aşamasında da hayat kalitenizi arttıracak ve çok daha pratik olmanızı sağlayacak bazı durumlar bulunmaktadır. Depolama alanınızı çok daha verimli kullanabilmek için, dolapların içerine ayrıca raf ya da askılıklar koymanız alanın çok daha verimli kullanmanıza yardımcı olurken aynı zamanda dolap içlerinizin de çok daha düzenli bir görüntüde olmasını sağlar. Eşyalarınızı kullandığınız sıklığa göre erişebileceğiniz bölgelere düzenli bir şekilde yerleştirmeniz, tüm işlerinizi kolay bir şekilde halletmenize yardımcı olacak ilk unsurdur. Tüm bu bilgiler doğrultusunda gerek temizlik ve düzeni gerçekleştirdikten sonra mutfağınızda  vakit geçirmeyi daha çok seveceğinize eminim.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.