Ana içeriğe atla

 

Misel suyu kullanmak için en önemli 5 neden

Fransız kadınlarının nasıl zahmetsizce muhteşem göründüğünü hiç merak ettiniz mi? En önemli güzellik sırlarından biri, makyajı çıkarmak, yüzünüzü temizlemek ve toner olarak kullanılan bir solüsyon olan misel suyudur. Misel suyunun cildinize nasıl fayda sağladığını öğrenin..

Misel suyu, cildinizi hem temizleyebilen hem de tonlandırabilen çok işlevli bir temizleme solüsyonudur.

Tipik olarak misel suyu, arıtılmış su, yumuşak yüzey aktif maddeler, gliserin ve miseller ile formüle edilir. Misel suyu çok işlevlidir, yani yüz temizleyici, makyaj temizleyici ve toner olarak kullanabilirsiniz. Cildinizi nemli ve yumuşak tutan nemlendirici özelliklere sahiptir.

Cildinize karşı gerçekten naziktir ve cilt bariyerinizi korur. Arıtılmış su, miseler r ve bazı hafif yüzey aktif maddelerden yapılmıştır.

Misel suyu doğada çok yönlüdür. Bu, suyun tüm cilt tiplerine uygun olduğu anlamına gelir . Cilt bakım uzmanlarına göre misel suyu hassas cilde sahip kişiler için bile çok uygundur

Miseller, bir tür küresel kimyasal bileşiktir, yüzünüzdeki kirleri yağ ve makyajı bu şekilde kolayca siler.

Misel suyunun bir başka harika yanı da alkol içermemesidir. Cildinizi nemlendirir ve cilt tahrişini azaltır.

İşte cilt bakım rutininize misal (miceller) suyu ekmenin faydaları... 

NAZİK VE DERİNLEMESİNE TEMİZLİK SAĞLAR

NAZİK VE DERİNLEMESİNE TEMİZLİK SAĞLAR

Yukarıda bahsedildiği gibi misel suyu harika bir cilt temizleyicisidir.

Makyajınızı herhangi bir güçlük çekmeden çıkarmanıza yardımcı olabilir.

Bu sudaki miseller fazla sebum yağını ve kiri hapseder ve cildinizi derinlemesine temizler.

Misel suyu cildin geçirgenliğini artırır, böylece temizleyici cildinizin daha derin katmanlarına nüfuz edebilir.

Tipik olarak, misel suyu, içinde gliserin içerme eğilimindedir. Gliserin, cilt için oldukça nemlendirici bir bileşiktir.

Aslında, gliserinin hasarlı cilt üzerindeki etkileri üzerine yapılan bir araştırma , gliserinin topikal uygulamasının tahriş olmuş cildin nemini geri yükleyebileceğini ortaya koymaktadır.

Ek olarak, gliserin, topikal olarak uygulandığında yaraları iyileştirme ve tahriş olmuş ve iltihaplı cildi yatıştırma yeteneğine sahiptir.

Misel suyunda kullanılan yüzey aktif maddeler cilt üzerinde son derece hassastır. Cildinizi kuru veya pürüzlü yapmaz.

Misel suyu cildinizi temiz tutar ve tüm kirlerden arındırır. Cildinizdeki gözenekleri kiri ve sebum yağını temizler , böylece gözeneklerin temiz ve tıkanmamış kalmasını sağlar.

Tıkanmış cilt gözenekleri pürüzlü bir cilt görünümü, akne, cilt iltihabı ve tahrişten en çok sorumludur.

Öte yandan, tıkanmamış cilt gözenekleri ve mükemmel temiz cilt sivilceleri uzak tutar.

Sivilce sorunlarınız varsa, misel suyuyla birlikte hafif bir yüz yıkamayı da deneyebilirsiniz. 

MİSEL SUYU NASIL KULLANILIR

MİSEL SUYU NASIL KULLANILIR?

  • Makyaj Temizleyici Olarak

Misel suyu cilde çok nazik davrandığından makyajı çıkarmak için en iyisidir. Ağır makyaj yapıyorsanız ve cildinizin biraz tazeliğe ihtiyacı varsa kesinlikle kullanmalısınız. Makyaj temizleyici olarak misel suyu kullanmanın en iyi yanı, sonrasında yüzünüzü durulamanıza bile gerek kalmamasıdır.

  • Bir pamuğa az miktarda misel suyu dökün.
  • Yüzünüzdeki makyajı nazikçe silin.
  • Göz makyajını çıkaracaksan, silmeden önce pamuğu birkaç saniye tut.
  • Yüzünüzü daha sonra yüz yıkama ile yıkamak isteğe bağlıdır.
  • Yüzünüzdeki makyajı temizledikten sonra nemlendirici sürün.
  •  Toner Olarak

Toner olarak misel suyu kullanılabilir. Cildinizi, tezgahtan aldığınız herhangi bir normal tonerden daha iyi yatıştırır ve nemlendirir. Doğru şekilde kullanmak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterlidir.

  • Yüzünüzü hafif bir temizleyici ile temizleyin.
  • Cildinizi kurulayın.
  • Avucunuza biraz misel suyu dökün.
  • Misel suyunu cildinize yedirin.
  • Cildinizin tüm toneri emmesine izin verin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d