Ana içeriğe atla

 

GÜL YAPRAKLARI NASIL KULLANILIR?

Gül yaprakları ne işe yarar, nasıl değerlendirilir? Gül yaprağı ile ne yapılabilir? İşte, gül yaprağının hiç bilmediğiniz 10 farklı kullanım alanı:
Gül Yaprakları Nasıl Kullanılır?

Gül, aşk ve sevginin en önemli sembollerinden biridir. Genellikle hediye olarak alınan gül, eve şık bir hava katmak için vazonun içerisine yerleştirilir. Ancak çiçeğin solmasını beklemek yerine, yapraklarını değerlendirmek istiyorsanız, sizi böyle alalım. İşte, gül yapraklarının hiç bilinmeyen kullanım alanları:

  • Cilt temizleyici

Gül yaprakları, serbest radikal hasarı azaltırken cildi tazeler. Gül yaprağını toz haline getirin. 1 çay kaşığı gül yaprağını su ile karıştırın ve macun kıvamına getirin. Antibiyotik etkisini artırmak için, 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız karışımı cildinize masaj yaparak uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayın.

  • Ev yapımı potpuri

Potpuri, evde doğal ve hoş bir koku yaymak için bitkilerle hazırlanan bir karışımdır. Kurutulmuş gül yapraklarını, kurutulmuş kurutulmuş papatya, tarçın çubuğu gibi kokularla harmanlayın. Bu karışımı çorap çekmecesi, yemek masası, nevresim dolabı, banyo gibi alanlara yerleştirerek ortamın kokusunu değiştirin.

  • İnfüzyon yağı

Kurutulmuş gül yapraklarını bir kavanozun içerisine doldurun. Üzerine zeytinyağı veya tatlı badem yağı ekleyin. Yağ, yaprakların üzerine çıkmalıdır. Yağ ve yaprakları karıştırdıktan sonra, 2-6 hafta kadar karanlık bir ortamda saklayın. Her gün hızlıca çalkalamayı da unutmayın. Elde ettiğiniz yağı süzdükten sonra kullanabilirsiniz.

  • Gül suyu

Evde doğal bir gül suyu yapmak için, taze gül yaprakları ve kaynak suyu yeterlidir. Kaynak suyunun içerisine gül yapraklarını doldurun ve karıştırın. 1 gece beklettikten sonra yaprakları süzün. 

  • Banyo tuzu

Bir bardak epsom tuzu, kurutulmuş ve ezilmiş gül yaprakları ve 1/4 bardak deniz tuzunu karıştırın. Kokuyu artırmak için, birkaç damla gül yağı da ekleyebilirsiniz. Hepsini karıştırdıktan sonra kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Kullanmak istediğinizde pamuklu bir torbaya koyup küvetin içine yerleştirmeniz yeterlidir. 

  • Ev yapımı gül çayı

Gül çayı, kramp ve ishali hafifletmek için kullanılabilir. Kurutulmuş gül yapraklarının üzerine kaynar su ekleyin. Bardağın üzerini kapatıp 4 saat bekletin. Ardından yaprakları süzerek içebilirsiniz. Ancak ciddi bir hastalığınız varsa, tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın.

  • Yara iyileştirici

Gül yaprakları, antibakteriyel ve antiseptiktir. Küçük bir kesik oluştuğunda yaraya gül yaprağı sürün. Böylece iyileşme süreci hızlanacaktır.

  • Boğaz ağrılarını hafifletir

Taze gül yapraklarını kavanoza koyun ve üzerine bal dökün. Tahta kaşık yarımıyla karıştırın ve dolapta en az 6 hafta bekletin. Hazırladığınız baldan 1 tatlı kaşığı sıcak çayın içerisine koyun. Böylece boğaz ağrılarınız hafifleyecektir.

  • Yemeğinizi süsleyin

Yemeklerinizi süslemek ve styling yapmak mı istiyorsunuz? Gül yapraklarını yemek ve tatlıların yanına yerleştirerek şık bir sunum elde edebilirsiniz.

  • Güneş kremi

Gül yaprakları C vitamini açısından zengindir. Cildiniz için güneş korumasını geliştiren antioksidan kaynağıdır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.