Ana içeriğe atla

 

Kirazların Çekirdeklerini ve Saplarını Sakın Çöpe Atmayın! İşte Kirazın Çekirdek ve Saplarından Yapılan Mucizevi İçecek

Ancak, bir kez tüketmiş olsanız bile, meyveler çöp kutusuna atılmamalıdır. Aslında, kirazların çekirdeklerini ve saplarını atmak yerine serinletici içecekler hazırlamak çok daha faydalı olabilir. İzlenecek doğru prosedürün ne olduğunu birlikte öğrenelim.

haberici-006.jpg

KİRAZIN MUCİZEVİ FAYDALARI

Kirazın özellikle diyet yapmak zorunda olanlar için faydalı ve mükemmel meyveler olduğunu söyleyerek başlayalım. Aslında 100 gramda 63 kalori içerirler ve lif açısından oldukça zengindirler. Bu onları öğleden sonra açlığını kontrol etmek için harika bir atıştırmalık yapar. Ayrıca, kardiyovasküler sistem ve kan basıncı için faydalı olan mükemmel potasyum seviyeleri içerirler. Aynı zamanda, içerisinde bulunan antosiyan özelliğin sayesinde vücut üzerinde gerçek bir yatıştırıcı etkiye sahip olacaktır. Aslında, belirli ilaçlara eşit anti-inflamatuar güçlere de sahiptirler ve antioksidanlarla yüklüdürler.

KİRAZ ÇEKİRDİKLERİNİ VE SAPLARINI KESİNLİKLE ÇÖPE ATMAYIN

Kirazların çekirdeklerini ve saplarını atmamak, size sağlık için ucuz ve faydalı bitki çayları ortaya çıkarabilir

Tüm bu özellikler için, stok yapmanız ve hiçbir meyveyi çöpe atmamaya çalışmanız önerilir. Aslında, diğer içerik türlerinde olduğu gibi, atık parçaları tutmak daha iyidir. Genellikle bunlar en vitamin yüklü kısımlardır ve vücut üzerinde gerçekten faydalı etkileri olabilir. Aslında, yıkanmış ve kurutulmuş çiçek sapları ile bir bitki çayı yapmanızı öneririz.

haberici2-002.jpg

KİRAZ SAPI ÇAYI NASIL YAPILIR?

Özellikle ödem atmasının yanı sıra idrar sökücü etkisi sayesinde kiraz sapı çayı çok sayıda rahatsızlığın önüne geçiyor. Peki kiraz sapı çay nasıl hazırlanır? Bir bardak kaynamış suya 20 ila 25 adet arasında kurtulmuş kiraz sapını ilave edelim ve kısık ateşte 3-4 dakika civarında kaynattıktan sonra güzelce süzün. Bir hafta boyunca günde 1 bardak tüketmeniz yeterli olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.