Ana içeriğe atla

 

Bol lif kaynağı... Metabolizmayı çalıştırıyor!

Kilo vermeye çalışıyorsanız zayıflamanızı hızlandıracak ve metabolizmanızı çalıştıracak besinleri diyet listenize ekleyebilirsiniz. Bazı gıdalar içeriği sayesinde yağ yakımını kolaylaştırıp hızlı bir şekilde kilo vermenizi destekliyor. Kilo verdiren yiyecekler ile dengeli şekilde beslendiğinizde, kısa sürede metabolizmanızı aktif hale getirip fazla olan kilolardan kurtulduğunuzu görebilirsiniz. İşte kilo vermenizi kolaylaştıran besinlerden bazıları...

İdeal kilonuza kavuşmak ya da fit görünmek için kilo vermenin yollarını arıyorsanız bazı besinlerin zayıflatıcı etkilerinden faydalanabilirsiniz.

Doğru bir beslenme programı hazırlayarak ve bu programa kilo vermeye yardımcı olarak besinleri ekleyerek zayıflayabilmeniz mümkün.

Metabolizmayı hızlı çalıştıran ve sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olan besinlere bir göz atın...

1-YUMURTA

Yumurta protein kaynağı olan bir besin. Özellikle kahvaltıda tüketilen 1 adet haşlanmış yumurta bağırsakları rahatlatıyor.

Yumurtayı pişirirken yağ eklemeden hazırlamanız önerilir. Her gün yumurta yediğinizde gün boyu tok kalırsınız. Bu özelliği sayesinde yumurta açlık krizlerini önler. Fazla yemek yemenizin önüne geçer.

2-YEŞİL MERCİMEK

2-YEŞİL MERCİMEK

Yeşil mercimek güçlü protein ve demir kaynağıdır. Yeşil mercimek yüksek lif içerdiği için yavaşlayan metabolizmayı harekete geçirir. Et tüketmeyi sevmeyenlerin kurtarıcısı olan yeşil mercimek, tok tutarak zayıflama sürecinize yardımcı olur.

Kilo vermeyi kolaylaştıran yiyecekler arasında bulunan yeşil mercimek, hem yemek olarak hem de salatalarda tüketilebilir.

3-LOR PEYNİRİ

3-LOR PEYNİRİ

Lor peyniri az kalorisi sayesinde diyet  listelerinde çok sık yerini alır. Düşük kalorili besinlerden biri olan lor peyniri, kilo verme konusunda oldukça başarılı bir besin olarak bilinir.

Her öğünde tok tutan özelliği sayesinde lor peyniri sıkça tüketilir. Zayıflarken ihtiyacınız olan proteini en güçlü şekilde ve yağsız haliyle lor peynirinden alabilirsiniz.

4-KURU KAYISI

4-KURU KAYISI

Kuru kayısı müthiş bir ara öğün olarak tüketilebilir. Her gün ara öğünlerde tüketilen kuru kayısı kan şekerini dengeleyerek açlık ve tatlı krizlerinin önüne geçer.

Sağlıklı beslenirken ara öğünler yapıyorsanız, bitki çayının ya da kahvenizin yanında 2 adet kuru kayısı ile birkaç saat tok kalabilirsiniz.

Tam bir metebolizma dostu olan kuru kayısı bağırsakları harekete geçirerek sindirim sisteminizin çalışmasına da yardımcı olur.

5-KEPEK EKMEĞİ

5-KEPEK EKMEĞİ

Beyaz ekmeğin hem sağlığı zararlı olduğunu hem de kilo aldırdığını artık bilmeyen yok. Diyetisyenler, beyaz ekmek yerine kepekli ve tam buğday ekmeklerinin tüketilmesini öneriyor.

Öğünlerde ölçülü şekilde tüketilen kepekli ekmek, lifli bir besin olduğu için sindirimi rahatlatır ve besinlerin daha kolay yakılmasını sağlar. Doyurucu özelliği sayesinde açlık hissettirmez.

6-LİMON

6-LİMON

Limon müthiş bir C vitamini kaynağı olduğu için kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar. Detoks sularının, kürlerin ve salataların vazgeçilmezi olan limon, kilo vermek isteyenler tarafından sıkça tüketilir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.