Ana içeriğe atla

 

Bol lif kaynağı... Metabolizmayı çalıştırıyor!

Kilo vermeye çalışıyorsanız zayıflamanızı hızlandıracak ve metabolizmanızı çalıştıracak besinleri diyet listenize ekleyebilirsiniz. Bazı gıdalar içeriği sayesinde yağ yakımını kolaylaştırıp hızlı bir şekilde kilo vermenizi destekliyor. Kilo verdiren yiyecekler ile dengeli şekilde beslendiğinizde, kısa sürede metabolizmanızı aktif hale getirip fazla olan kilolardan kurtulduğunuzu görebilirsiniz. İşte kilo vermenizi kolaylaştıran besinlerden bazıları...

İdeal kilonuza kavuşmak ya da fit görünmek için kilo vermenin yollarını arıyorsanız bazı besinlerin zayıflatıcı etkilerinden faydalanabilirsiniz.

Doğru bir beslenme programı hazırlayarak ve bu programa kilo vermeye yardımcı olarak besinleri ekleyerek zayıflayabilmeniz mümkün.

Metabolizmayı hızlı çalıştıran ve sindirim sisteminizi düzenlemeye yardımcı olan besinlere bir göz atın...

1-YUMURTA

Yumurta protein kaynağı olan bir besin. Özellikle kahvaltıda tüketilen 1 adet haşlanmış yumurta bağırsakları rahatlatıyor.

Yumurtayı pişirirken yağ eklemeden hazırlamanız önerilir. Her gün yumurta yediğinizde gün boyu tok kalırsınız. Bu özelliği sayesinde yumurta açlık krizlerini önler. Fazla yemek yemenizin önüne geçer.

2-YEŞİL MERCİMEK

2-YEŞİL MERCİMEK

Yeşil mercimek güçlü protein ve demir kaynağıdır. Yeşil mercimek yüksek lif içerdiği için yavaşlayan metabolizmayı harekete geçirir. Et tüketmeyi sevmeyenlerin kurtarıcısı olan yeşil mercimek, tok tutarak zayıflama sürecinize yardımcı olur.

Kilo vermeyi kolaylaştıran yiyecekler arasında bulunan yeşil mercimek, hem yemek olarak hem de salatalarda tüketilebilir.

3-LOR PEYNİRİ

3-LOR PEYNİRİ

Lor peyniri az kalorisi sayesinde diyet  listelerinde çok sık yerini alır. Düşük kalorili besinlerden biri olan lor peyniri, kilo verme konusunda oldukça başarılı bir besin olarak bilinir.

Her öğünde tok tutan özelliği sayesinde lor peyniri sıkça tüketilir. Zayıflarken ihtiyacınız olan proteini en güçlü şekilde ve yağsız haliyle lor peynirinden alabilirsiniz.

4-KURU KAYISI

4-KURU KAYISI

Kuru kayısı müthiş bir ara öğün olarak tüketilebilir. Her gün ara öğünlerde tüketilen kuru kayısı kan şekerini dengeleyerek açlık ve tatlı krizlerinin önüne geçer.

Sağlıklı beslenirken ara öğünler yapıyorsanız, bitki çayının ya da kahvenizin yanında 2 adet kuru kayısı ile birkaç saat tok kalabilirsiniz.

Tam bir metebolizma dostu olan kuru kayısı bağırsakları harekete geçirerek sindirim sisteminizin çalışmasına da yardımcı olur.

5-KEPEK EKMEĞİ

5-KEPEK EKMEĞİ

Beyaz ekmeğin hem sağlığı zararlı olduğunu hem de kilo aldırdığını artık bilmeyen yok. Diyetisyenler, beyaz ekmek yerine kepekli ve tam buğday ekmeklerinin tüketilmesini öneriyor.

Öğünlerde ölçülü şekilde tüketilen kepekli ekmek, lifli bir besin olduğu için sindirimi rahatlatır ve besinlerin daha kolay yakılmasını sağlar. Doyurucu özelliği sayesinde açlık hissettirmez.

6-LİMON

6-LİMON

Limon müthiş bir C vitamini kaynağı olduğu için kendinizi enerjik hissetmenizi sağlar. Detoks sularının, kürlerin ve salataların vazgeçilmezi olan limon, kilo vermek isteyenler tarafından sıkça tüketilir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d