Ana içeriğe atla

 

Düz Bir Karına Sahip Olmak İsteyenler İçin Spor Salonuna Gitmeden Evde Yapılabilecek 3 Kolay Egzersiz

Düz bir karına sahip olmak için birçok kişi egzersiz yaparak kendilerini oldukça yoruyor. Beslenme uzmanları, çoğu durumda sadece karın egzersizi yapmanın yeterli olmayacağını güvenle söyleyebilir. Düz bir karına sahip olmak isteyen herkes diyet yardımıyla fazla kilolarını vermelidir.

BU ALIŞTIRMALAR SAYESİNDE FİT BİR VÜCUDA SAHİ OLABİLİRSİNİZ

Fazla kiloları ortadan kaldırmak için sağlıklı bir diyet yapmanız da gerekir. Bu nedenle düşük kalorili yiyecekler yiyin, alkol ve tatlıları mümkün olduğunca hayatınızdan çıkarın. Bununla birlikte, haftada birkaç kez, öğle yemeği için büyük ölçüde yemeğin yerini alan bir dondurma lüksünün tadını çıkarabilirsiniz. Ancak bu seçimi yapanların her şeyden önce iki unsura odaklanması gerekiyor.

Doğru beslenme kilo vermenize, belinizi inceltmenize ve göbeği küçültmenize yardımcı olacaktır. Ancak düz bir karın ve belirgin karın kaslarına sahip olmak için özel egzersizler de yapılmalıdır. Neyse ki, mekik yapmak için spor salonuna gitmenize gerek yok ve bunları evde de yapabilirsiniz. Hiç mekik yapmamış veya birkaç aydır hareketsiz olanlar, en basitlerinden başlayarak kademeli olarak ilerlemelidir.

1-003.jpg

DÜZ BİR KARINA SAHİP OLMAK İÇİN YAPMANIZ GEREKEN 3 EGZERSİZ

Mekik, klasik karın egzersizidir ve şimdiye kadar yapılması en basit olanıdır. Sırt üstü yatın, ayaklar yerde ve dizler 90 derece bükülü, gövdenizi yukarı kaldırın. Zeminle 45 derecelik bir açı oluşturmanız ve ardından başlangıç ​​pozisyonuna geri dönmeniz gerekir. Eller boynun arkasına gider, ancak gövde ile yükselirken boynu zorlamamaya dikkat edin.

Çifte crunch biraz daha karmaşık ve hatta daha yorucu bir egzersizdir. Her zaman sırtınız yere dayayarak uzanmaya başlarsınız. Dizler bükülü ve bacaklar kaldırılmış, uyluk yere dik olacak şekilde 90 derecelik bir açı oluşturmalıdır. Eller her zaman boynun arkasından gider. Yavaşça sırtınızı kaldırarak gövdenizi ve omuzlarınızı dizlerinize yaklaştırmaya çalışın. Maksimum kasılma noktasında pozisyon bir saniye tutulur ve başlangıç ​​pozisyonuna geri döner.

Üçüncü çok etkili egzersiz, düz bacak crunch hareketidir. Sırtüstü pozisyondan veya bacaklar uzatılmış olarak tamamen sırt üstü yatarken başlar. Kollarını vücut boyunca uzatırlar ve ellerini belin altına koyarlar. Bu noktada bacaklar kaldırılır ve zemin ile 45 derecelik bir pozisyona uzatılır. Daha sonra zemine dokunmadan hemen önce hareketi durdurarak yavaşça aşağı inerler ve egzersiz tekrarlanır. Hareket boyunca sırt yere bağlı kalır.

haberici.jpg

DÜZ BİR KARIN İÇİN DÖRDÜNCÜ ETKİLİ EGZERSİZ

Bu üç egzersize dördüncü bir alıştırma olan plank da eklenebilir. Yüzüstü pozisyon alın, sonra karnınızın üzerinde yere düz yatın. Ön kollar omuz hizasında yere konulur ve tüm vücut aynı hizada kalacak şekilde kaldırılır. Bu hareketi yapmak için parmak uçlarından kaldırıyoruz. Bu pozisyon, karın kaslarını kasılmada tutarak 30 saniye tutulur.

Bu egzersizler çok basittir ve günün herhangi bir saatinde yapılabilir. Gereken süre 15 dakikadan fazla sürmez ve sabah işe gitmeden önce veya akşam kullanılabilir. İlk üç egzersiz için 10 tekrarlık üç setle başlamak ve sonunda tekrarları artırmak en iyisidir. Bunun yerine, plank için 30 saniyelik 3 tekrar yapmaya başlayabilir ve ardından yavaş yavaş süreyi artırabilirsiniz.

Düz bir karın isteyenler için bu aktivite kasları güçlendirmeye yardımcı olur, ancak doğru beslenme olmadan tek başına fazla kilolardan kurtulamazsınız. Yemeklerimiz çok kalorili ve çok bol ise, miktarları ve kalorileri azaltmamız gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d