Ana içeriğe atla

 

Limon, sarımsak ve maydanozun inanılmaz faydası.... 


Maydanoz, sarımsak ve limon ayrı ayrı kullanıldıklarında insan sağlığının mihenk taşları, bir araya geldiklerinde ise mükemmel bir kür oluşturan ve faydaları saymakla bitmeyen üç şifalı bitkidir. Kendi başlarına üçü birden antibiyotik ve doğal detoks nitelikleri taşıyan bu sebze sınıfından gıdalar ile kür hazırlamak ise hem kolay, hem faydalı. Peki bu sağlık üçgeni nasıl hazırlanıyor?

Limon, sarımsak ve maydanoz kürü, limon ve sarımsak bitkilerinin taze hallerinin sağlıklı bir yolla karıştırılması işlemine kür adı verilmektedir. Bu bitkilerin doğal bir şekilde temizlenerek ve soyularak karıştırıcı yardımı ile besin değerlerini kaybetmeyecek şekilde yoğunlaştırılması gerekmektedir. Doğal kür sabahları aç karnına kahvaltıdan 25-30 dakika kadar önce tüketilmelidir. Günde bir kez tüketimi sağlık açısından yararlı olacağı gibi, aşırı tüketimi elbette ki yan etkiler doğuracaktır.

Limon, sarımsak ve maydanoz kürü nasıl hazırlanır?

Malzemeler:

  • 12 adet maydanoz (sapı ve yaprağı birlikte)
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • yarım su bardağı su

Hazırlanışı:

Yaprakları ve sapları iyice temizlenen maydanoz ile kabuğundan ayrılmış 1 diş sarımsak mutfak robotu içerisine atılarak öğütülür. Ardından taze limondan sıkılmış 2 yemek kaşığı limon suyu ve yarım eklenerek karıştırılmaya devam edilir. Mutfak robotundan çıkarılan karışım tercihe bağlı olarak sıcak ya da ılık suyun içerisine konularak demlenmeye bırakılır. Demlenme süresinin sonunda aç karnına tüketilebilir.

Limon, sarımsak ve maydanoz kürü faydaları

Hazırlanan kürün özellikle kalp sağlığı açısından faydalı olduğu biliniyor. Faydaları ise:

  • Kalp damarlarını açar
  • Kalbi besleyen damar ve yolların tıkanmasını engeller
  • Kalp damarlarında plak oluşumunu engeller
  • Kan dolaşımını hızlandırır.
  • İdrar yolu enfeksiyonlarını önler
  • Sindirim sistemini düzenler cilt sağlığını korur
  • Daha genç görünüm kazanmayı sağlar
  • Saç köklerini güçlendirir
  • Kalp damarlarının yağ bağlamamasını sağlar

Limon, sarımsak ve maydanoz kürü kullanımı

Limon, sarımsak ve maydanoz kürü bir çay şeklinde şeker ile ya da isteğe bağlı olarak çeşitli baharatlar ile birlikte tüketilebilir. İçerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde direkt olarak cilde ya da saça uygulanarak da kullanılabilir. Cilt maskesi olarak kullanımında ya da saç bakımı tercihinde banyolardan önce kullanımı tavsiye edilir.

Limon, sarımsak ve maydanoz kürü zararlı mıdır?

Özellikle kalp sağlığı açısından büyük önem taşıyan bu sağlık üçgeninin bilinen nadir zararları olarak tansiyonu düşürmesi sayılabilir. Bu sebeple hipotansiyon olarak da bilinen düşük tansiyon hastalığına sahip kişilerce tüketimi önerilmez. Ayrıca bu birleşimin tansiyona etkisi büyük olduğundan tüketimi sırasında 3 gün boyunca sarımsak ekleyerek, sonraki 3 gün sarımsak kullanmayarak tüketilmesi önerilir. 9 günlük tüketimden sonra 3 gün ara verilmesi de tavsiye edilen kullanım şekilleri içindedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.