Ana içeriğe atla

 

Mükemmel doku için saçınızı nasıl nemlendirirsiniz?

Yaz aylarında saçınızın saman dokusuna sahip olduğunu hissediyor musunuz? Kışın tamamen kıvırcık ve statik mi oluyor? Muhtemelen saçınız çok kurudur ve nemden yoksundur. Saç sorunlarını uzak tutmak istiyorsanız, saçınızı nemlendirmek saç derisi sağlığınız için hayati önem taşır . Saçınızı yumuşak ve canlı tutmak için nasıl nemlendirebileceğinizi anlatıyoruz.

Tek başına su içmek saçınızı nemlendiremez. Saç nemlendirmesi, proteinler, nemlendiriciler ve havadaki doğal nem yoluyla saçınızın köklerine yeterli miktarda su sağlanması anlamına gelir . Saçınızda yeterli miktarda su tutması, saçınızın kurumasını, kabarmasını ve cansızlaşmasını engeller. Bu sadece nemlendirme ile mümkün değildir.

Saçınızın türü ne olursa olsun - ince veya kalın, pürüzlü veya pürüzsüz - nemlendirilmeye ihtiyacı vardır.

Kuru saçlar, kırılma, ayrık uçlar , saç dökülmesi ve renk kaybı gibi diğer sorunlara yol açabilir . Bunun nedeni, saç tellerinin ölü olması ve dışarıdan beslenmesi gerekmesidir.

Bazı durumlarda, saçınızı nemlendirmek için yeterli miktarda doğal yağ salgılanmadığında saç deriniz kurur.

Yaş, kalıtım ve diğer koşullar, yağ üretiminin yavaşlamasına ve kuru saça yol açar . Bununla mücadele etmek için saçın nemli kalması gerekir.

Bazen saç yapısı, teldeki nemin kolayca buharlaşarak kuru saça yol açacak şekildedir. Her saç telinin merkezinde medulla bulunur

SAÇINIZI NASIL NEMLENDİRİRSİNİZ

SAÇINIZI NASIL NEMLENDİRİRSİNİZ?

Saçınızı Nasıl Nemlendirirsiniz?

  • Doğru Ürünleri Seçin

Saçınızı nemlendirmek ve nemlendirmek için içeriği olan ürünleri kullanabilirsiniz. Avokado, hindistancevizi, zeytin ve badem yağları; aloe vera, shea yağı ve gliserin saçınızı nemlendirmeye ve nemlendirmeye yardımcı olabilir. Saçınızdaki su içeriğini kilitlemek için saç kremlerinizin de bu bileşenlerden bazılarını içerdiğinden emin olun.

  • Nemlendirici Şampuan

Saçınızı nemlendirmenin iyi bir yolu, saçınızı doğal yağlarından arındırmadan temizleyebilen nemlendirici bir şampuan kullanmaktır. Saç tellerinizi saç kreminizden gelen nemi hapseden ve serumda bırakan nemlendiricilerle bırakması gerekir.

  • Argan Yağı

saç tellerini yumuşatmaya yardımcı olan ve yağın emilmesine yardımcı olan ve onu nemlendiren ve besleyen bileşenler içerir. Bu harika yağ, saç hasarını önleyen antioksidanlarla yüklüdür. Birkaç şampuanın, durulanmayan serumların ve saç kremlerinin bir bileşenidir. Ek fayda için birkaç damla argan yağı alın ve saçınıza parlaklık ve nem kazandırmak için uygulayın.

  • Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, saçın dış tabakasını veya kütikülünü yumuşatan lipidler içerir. Yumuşatıldığında, yağ korteks ve medulla tarafından emilerek saça parlaklık ve nem verir. Ayrıca kuru veya kıvırcık saçlarda elektriklenmeyi azaltmaya yardımcı olur.

  • Badem Yağı

Bu yağ, kütikül hücrelerini yakınlaştırarak saç tellerini besleyen ve güçlendiren E vitamini ve proteinlere sahiptir. Hatta kırılmayı önlemeye yardımcı olabilir. Avucunuza birkaç damla sürün ve saçınıza sürün veya herhangi bir saç bakım maskesiyle karıştırın.

Aloe vera Kullanın

Aloe vera ve gül suyunun karışımı olan saç spreyinizi kendiniz yapabilirsiniz. Düzenli nemlendirme için her gün temiz saça püskürtün. Sağlıklı saç büyümesini desteklemek ve saç tellerinizi güneşten korumak için kafa derisinde bile kullanılabilir .

  • Ölçülü Şampuan

Saçınızı çok sık yıkarsanız, daha fazla kurutursunuz. Özellikle kuru saçlar için şampuan kullanın. Aloe vera veya kayısı yağı gibi saçınızı nemlendirirken doğal nemi tutan nemlendiriciler içerebilirler. Yağlı saç tipi için tasarlandıkları için şeffaf şampuanlardan kaçının . Kremsi olanlar çoğunlukla kuru saçlar için tasarlanmıştır.

  • Hava koşullarına dikkat

Saçınızı iyice nemlendirdiği için saç kremi konusunda cömert olun. Aslında yıkamadığınız günlerde saçınızı ıslatabilir ve saçınızı şampuanlamadan nemlendirici bir saç kremi uygulayabilirsiniz. Saçınız nemlenir ve saç deriniz suyla durulanırken temiz hisseder. Klimanızı hava durumuna göre değiştirin. Kışın derin bakım malzemeleri içeren krem ​​bazlı, yazın ise daha hafif bir kreme ihtiyacınız olacak .

  • Güneş Koruması Kullanın

Güneşin UV ışınlarına karşı koruma sağlayan saçta durulanmayan bir sprey veya serum kullanmalısınız. Yüzmeye gidiyorsanız ve bone takıyorsanız saçınıza biraz E Vitamini yağı (doğal güneş koruyucu) veya saç kremi de sürebilirsiniz. Güneşte uzun süre kalacaksanız, şapka, bere veya atkı takın.

  • Maskelerle Besle

Saçlarınız için derinlemesine bakım uygulamaları, onları nemlendirmenin çok etkili bir yoludur. Yumurtadan bala, avokadoya, zeytinyağına ve lorlara kadar, mutfağınızda kuru saçları nemlendirmek için gerekli malzemeleri bulabilirsiniz. Malzemeleri bir macun halinde karıştırın, uygulayın ve 15-20 dakika sonra yıkayın.

  • Pirinç Suyu Nişastası

Pirinci pişirdikten sonra suyu süzdükten sonra, saç tellerini güçlendirmek için suyla durulayın. Pirinç suyu, saçı çekirdeğe kadar nemlendiren ve hasarı onaran inositol adı verilen bir bileşene sahiptir. Gece boyunca soğutun ve ciddi şekilde hasar görmüş saçlar için günlük olarak kullanın .

  • Saç Serumları

Saç serumları ve saçta bırakılan saç kremleri kullanın. Bunlar, kimyasal saç tedavilerinin neden olduğu hasarı geri almaya yardımcı olur. Bazı durulanmayan saç kremlerinin ıslak saça , bazılarının ise yarı kuru saça uygulanması gerekir.

Saçınızı kurutabilecek çeşitli katkıda bulunan faktörler vardır. Önemli olan saçın iç katmanlarını beslemek ve nemli tutmak için doğru hidrasyon ürünlerini kullanmaktır. Saçı kurutan uygulamalardan kaçınmak da önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d