Ana içeriğe atla

 

Hangi meyve cildinize nasıl etki ediyor? 20 güzellik meyvesi ve faydaları

Sağlıklı beslenme denilince aklınıza ilk ne geliyor? Ya da o arkadaşınıza/ünlüye ışıltılı ve muhteşem cildinin ardındaki sırrı sorduğunuzda aldığınız cevap nedir? Bir sürü taze meyve? Eh, çok eski zamanlardan beri, meyvelerin sağlığımız ve cildimiz için faydalarını yeterince duyuyoruz. Bu nedenle, bu yazıda, cildinizin en iyi halini elde etmek için tüketmeniz gereken en iyi 20 meyveyi 

Sağlıklı cildi korumak kolay bir iş değildir. Ne kadar ürün kullanırsanız kullanın, cildiniz ancak içten sağlıklıysanız parlar. Bu yüzden yemeğinizden doğru miktarda besin almak bir zorunluluktur.

Bol miktarda besin ve temel vitamin kaynağı meyvelerdir. C vitamini ile zenginleştirilmiş meyveler  akne izlerini azaltmak ve cilt parlatmak için mükemmeldir. B vitaminli meyveler genel cilt sağlığınızı iyileştirmek için mükemmeldir. 

Meyveler oksidatif hasarı önleyen antioksidanlar açısından zengindir. A vitamini açısından zengin besinler akneyi azaltmaya yardımcı olabilir. Ananas ve salatalık sivilce sorunlarını çözmek için harikadır

CİLDİNİZ İÇİN PORTAKALIN ETKİLERİ

CİLDİNİZ İÇİN PORTAKALIN ETKİLERİ

Parlak bir cilt için günlük C vitamini alımı zorunludur. Portakalda bulunan doğal yağlar cildinizi nemli tutar ve dolgun görünmesini sağlar.

C vitamininin cildinizi sıkı tutan ve yaşlanma belirtilerinin görünümünü azaltan kolajen üretimine yardımcı olduğu bilinmektedir.

C vitamini ve antioksidanlar bakımından yüksek olan portakallar , vücuttaki serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olarak DNA hasarını en aza indirir. Bu erken yaşlanmayı yavaşlatır.

NASIL KULLANILIR?

  • Her gün yarım portakal yiyin.
  • Hatta taze sıkılmış portakal suyu bile tüketebilirsiniz. Midenizde ülser, İrritabl bağırsak sendromu (IBS) veya İnflamatuar bağırsak hastalığı (IBD) varsa posadan kaçının.
  • Lezzetli bir portakallı smoothie yapabilir veya salatalarınıza ekleyebilirsiniz.
  • Pigmentasyon için: 

Pigmentasyon lekelerinize sade, taze sıkılmış portakal suyu sürün.

  • Yağlı ciltler için: 

3 yemek kaşığı portakal suyunu 1 çay kaşığı limon suyuyla karıştırın. 2 yemek kaşığı gram un ile birlikte karışıma bir tutam zerdeçal ekleyin. Paket halinde uygulayın ve kuruyana kadar (yaklaşık 15 dakika) bırakın. Ilık veya soğuk suyla iyice durulayın.

  • Kuru ciltler için: 

3 yemek kaşığı portakal suyunu bir çay kaşığı limon suyuyla karıştırın. Karışıma bir tutam zerdeçal ve bir çay kaşığı bal ile birlikte yarım çay kaşığı süt ekleyin. Cildinize uygulayın ve 10-15 dakika bekletin.

CİLDİNİZ İÇİN LİMONUN ETKİLERİ

CİLDİNİZ İÇİN LİMONUN ETKİLERİ

Limon, birçok cilt bakım ürününde yaygın olarak kullanılmaktadır. Akne önleyici kremlerden yaşlanma önleyici losyonlara kadar bu narenciye, bir dizi cilt sorununu önleyebilir.

C vitamini açısından zengin olan limon, yaşlanma, hiperpigmentasyon ve yara izi belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Limon aynı zamanda doğal bir ağartma maddesidir. Güneş hasarını ve bronzlaşmayı azaltmaya yardımcı olur. Bir dizi cilt sorununu ele alan bu bileşen, cilt bakım rejiminizin zorunlu bir parçası haline getirilmelidir.

NASIL KULLANILIR?

Sabahları içeceğiniz ilk şey, içerisine bir çay kaşığı bal eklenmiş limonlu su olmalıdır.

  • Cilt tonunu güzelleştirmek için

Bir çay kaşığı şekere taze sıkılmış limon suyu ekleyin ve ikisini karıştırın. Etkilenen bölgelere sürün ve 10 dakika bekletin. Soğuk suyla yıkayın.

Not: Cildinizin kurumasını önlemek için çok sert ovalamayın.

  • Kabarık gözler ve koyu halkalar için

Bir çay kaşığı limonla bir çay kaşığı sütü karıştırın. Göz altlarınıza nazikçe uygulayınız. Yanmayı önlemek için malzemelerin gözünüze girmesine izin vermediğinizden emin olun. 10 dakika bekletin ve soğuk su ile durulayın.

  • Pigmentasyon noktaları için

Yağlı bir cildiniz varsa, etkilenen bölgelere limon suyunu tek başına uygulamanız önerilir. Ancak cildiniz kuruysa, birkaç damla limon suyunu biraz hindistancevizi yağı ile karıştırın.

  • Akne izleri için

Limon suyunu gül suyuyla karıştırın ve bir pamuk yardımıyla cildinize nazikçe sürün. 10 dakika sonra durulayın.

KARPUZUN CİLDE FAYDALARI

KARPUZUN CİLDE FAYDALARI

İsmin kendisi kulağa çok ferahlatıcı geliyor. Karpuz lif ve tabii ki su açısından zengindir. Nemli, yumuşak ve esnek bir cilt anlamına gelen yüzde 92 su içerir. Bu kırmızı ferahlık topu, kelimenin tam anlamıyla, genel cilt sağlığını ve dokusunu iyileştirmede gerekli olan vitamin c, a, b1, b6 ve likopen içerir.

C vitamini ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünün azalmasına yardımcı olur. A ve b vitamini, cilt dokusunun eşitlenmesine katkıda bulunur. Likopen, cildinizdeki doku hasarını önleyerek serbest radikal temizleyici görevi görür.

Serbest radikaller, bir dizi cilt sorununu destekleyen artan cilt iltihabından sorumludur. En iyi yanı, karpuzların yağ içermemesi ve kolesterol içermemesidir.

NASIL KULLANILIR?

Sabahları veya akşam atıştırmalarınız yerine karpuz suyu için.

Salatalarınıza ve smoothielerinize taze kesilmiş karpuz ekleyin.

  • Yağlı ciltler için

3 yemek kaşığı karpuz suyu, 1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı dolgun toprağı karıştırın. Dilerseniz bir çay kaşığı gül suyu da ekleyebilirsiniz. Karışımı cildinize uygulayın. 15 dakika bekletin (kuruyana kadar) ve soğuk su ile durulayın.

  • Kuru ciltler için

3 yemek kaşığı karpuz suyunu 1 yemek kaşığı limon suyuyla karıştırın. Her birine 1 çay kaşığı bal ve aloe vera jeli ekleyin. Cildinize uygulayın ve 10-15 dakika sonra durulayın.

SALATALIK

SALATALIK

Teknik tanıma göre, salatalık meyvedir ve ah ne kadar da nemlendiricidir! Salatalığın en önemli kısmı sudur. Böylece vücut üzerinde serinletici bir etkiye sahiptirler ve antioksidanları yüksektir.

Salatalığın kabuğu, sağlıklı ve parlak bir cilt elde etmek için hayati önem taşıyan c vitamini ve k vitamini içerir. Araştırmalar, deniz hıyarlarının cilt beyazlamasına yardımcı olabileceğini ve ayrıca ince çizgilerin görünümünü azaltabileceğini gösteriyor. Ayrıca şiş gözleri ve koyu halkaları azaltmaya yardımcı olurlar.

NASIL KULLANILIR?

Her gün bir salatalığı sadece atıştırmalık olarak çiğ yiyerek tüketebilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.