Limonun Kendisi Kadar Kabuğu da Faydalı! İşte Limon Kabuğunu Atmamak İçin....
Limon, genellikle zeytinyağlı yemeklerin yanında çok iyi gitse de Türk mutfağında her yemek için vazgeçilmez ürünlerden biri olarak gösterilmektedir. Genellikle iç bölümü ve suyu tüketilen limonun şimdilerde kabuğunun da şifa deposu olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, herkesin limon tüketirken kabuğunu da yemesi gerektiğini söylüyorlar. İşte, limon kabuğunu çöpe atmamanız için bilmeniz gereken en önemli faydaları.
Limon, Türk mutfağında yıllardır her yemeğin yanında tercih edilen hem lezzet hem de şifa deposu bir meyve olarak bilinmektedir. Bu durum, limonun dilimlenerek yenilmesinin yanı sıra suyunu sıkarak salatalara veya çorbalara tat katması için kullanılmasını da mümkün kılmaktadır.
Her ne kadar limonun genel olarak içerisinde yer alan meyvesi veya suyu kullanılıyor olsa da uzmanlar, limonun kendisi kadar kabuğunun da insan vücudu için çok faydalı olduğunu gözler önüne serdiler. İşte, limonun kabuğunu atmamanız için mutlaka bilmeniz gereken en önemli nedenler.
Limon Kabuğu Vücudun Yenilenmesine Yardımcı Olur!
Uzmanlar, limon kabuğunun limonun kendisine göre iki kat antioksidan özellik taşıdığını gözer önüne sermiştir. Bu durum, yemeklerde veya tatlılarda kullandığımız limon kabuğunun bağışıklık sistemini koruyarak hastalıkları uzak tuttuğunu da kanıtlamaktadır. Ayrıca limon kabuğu için kilo verme konusunda en önemli besinler biri olduğu da söylenebilmektedir.
Limon Kabuğu Karaciğerdeki Yağlanmayı Kolayca Azaltıyor!
Son günlerde yükselişe geçen düzensiz beslenme alışkanlıkları, karaciğer genelinde yağlanmaların artmasına neden oluyordu. Uzmanlar, karaciğerdeki yağlanmalardan kurtulabilmek için limon kabuğunun mutlaka tüketilmesi gerektiğini savunuyorlar. Limon kabuğu, karaciğerdeki yağlanmanın önüne geçerek vücudu toksin maddelerden de arındırabilmektedir.
Limon Kabuğu Kanser Riskini Yarı Yarıya Düşürüyor!
Limon kabuğu, antioksidan özelliğinin yanı sıra içerisinde limonen ve salvestrol Q10 gibi kanser hücrelerini yok eden bileşenleri içerisinde barındırmaktadır. Bu nedenle doktorlar, düzenli limon kabuğu tüketiminde kanser riskinin yüzde 50 oranında azaldığını açıklamışlardır. Bu nedenle ailesinde kanser vakası olan kişilerin düzenli olarak limon kabuğu tüketmesi şarttır.
Limon Kabuğu Bağırsakların Düzgün Çalışmasını Sağlıyor!
Bağışıklık direncini arttırma konusunda oldukça faydalı ürünler arasında yer alan limon kabuğu, şimdilerde bağırsaklara sağladığı faydalarla da popüler olmaya başlamıştır. Limon kabuğu, lif açısından çok zengin olduğu için kabızlık gibi sorunları kısa sürede yok edebilmektedir. Ayrıca bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan limon kabuğu, stresi de en aza indirebilmektedir.
Güzel fikir😊
YanıtlaSil