Ana içeriğe atla

 

Limonun Kendisi Kadar Kabuğu da Faydalı! İşte Limon Kabuğunu Atmamak İçin.... 

Limon, genellikle zeytinyağlı yemeklerin yanında çok iyi gitse de Türk mutfağında her yemek için vazgeçilmez ürünlerden biri olarak gösterilmektedir. Genellikle iç bölümü ve suyu tüketilen limonun şimdilerde kabuğunun da şifa deposu olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar, herkesin limon tüketirken kabuğunu da yemesi gerektiğini söylüyorlar. İşte, limon kabuğunu çöpe atmamanız için bilmeniz gereken en önemli faydaları.

Limonun Kendisi Kadar Kabuğu da Faydalı! İşte Limon Kabuğunu Atmamak İçin En Önemli Nedenler!

Limon, Türk mutfağında yıllardır her yemeğin yanında tercih edilen hem lezzet hem de şifa deposu bir meyve olarak bilinmektedir. Bu durum, limonun dilimlenerek yenilmesinin yanı sıra suyunu sıkarak salatalara veya çorbalara tat katması için kullanılmasını da mümkün kılmaktadır.

Her ne kadar limonun genel olarak içerisinde yer alan meyvesi veya suyu kullanılıyor olsa da uzmanlar, limonun kendisi kadar kabuğunun da insan vücudu için çok faydalı olduğunu gözler önüne serdiler. İşte, limonun kabuğunu atmamanız için mutlaka bilmeniz gereken en önemli nedenler.

Limon Kabuğu Vücudun Yenilenmesine Yardımcı Olur!

Uzmanlar, limon kabuğunun limonun kendisine göre iki kat antioksidan özellik taşıdığını gözer önüne sermiştir. Bu durum, yemeklerde veya tatlılarda kullandığımız limon kabuğunun bağışıklık sistemini koruyarak hastalıkları uzak tuttuğunu da kanıtlamaktadır. Ayrıca limon kabuğu için kilo verme konusunda en önemli besinler biri olduğu da söylenebilmektedir.

Limon Kabuğu Vücudun Yenilenmesine Yardımcı Olur!

Limon Kabuğu Karaciğerdeki Yağlanmayı Kolayca Azaltıyor!

Son günlerde yükselişe geçen düzensiz beslenme alışkanlıkları, karaciğer genelinde yağlanmaların artmasına neden oluyordu. Uzmanlar, karaciğerdeki yağlanmalardan kurtulabilmek için limon kabuğunun mutlaka tüketilmesi gerektiğini savunuyorlar. Limon kabuğu, karaciğerdeki yağlanmanın önüne geçerek vücudu toksin maddelerden de arındırabilmektedir.

Limon Kabuğu Karaciğerdeki Yağlanmayı Kolayca Azaltıyor!

Limon Kabuğu Kanser Riskini Yarı Yarıya Düşürüyor!

Limon kabuğu, antioksidan özelliğinin yanı sıra içerisinde limonen ve salvestrol Q10 gibi kanser hücrelerini yok eden bileşenleri içerisinde barındırmaktadır. Bu nedenle doktorlar, düzenli limon kabuğu tüketiminde kanser riskinin yüzde 50 oranında azaldığını açıklamışlardır. Bu nedenle ailesinde kanser vakası olan kişilerin düzenli olarak limon kabuğu tüketmesi şarttır.

Limon Kabuğu Kanser Riskini Yarı Yarıya Düşürüyor!

Limon Kabuğu Bağırsakların Düzgün Çalışmasını Sağlıyor!

Bağışıklık direncini arttırma konusunda oldukça faydalı ürünler arasında yer alan limon kabuğu, şimdilerde bağırsaklara sağladığı faydalarla da popüler olmaya başlamıştır. Limon kabuğu, lif açısından çok zengin olduğu için kabızlık gibi sorunları kısa sürede yok edebilmektedir. Ayrıca bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayan limon kabuğu, stresi de en aza indirebilmektedir. 

Limon Kabuğu Bağırsakların Düzgün Çalışmasını Sağlıyor!

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d