Hızlı kilo vermenizi sağlayacak kolay yöntem!
Hızlı kilo vermek sağlık için zorlayıcıdır ancak kilolarınızdan hızla kurtularak motive olmanızı sağladığı da bir gerçek! Burada dikkat etmeniz gereken nokta hızlı kilo verirken vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve minerallerden eksik kalmamaktır. Bu sağlığınızı bozacağı gibi aynı zamanda kilo vermenizi de zorlaştırır. Vücudununuz metabolizmanızı yavaşlatmasını istemeyiz. Hızlı kilo vererek fit bir vücuda en kısa yoldan sahip olmak için önerilerimize kulak verin...
Kilo vermek için kendinize bir "diyet ve egzersiz planı" belirlediniz ancak daha hızlı kilo vermek istiyorsunuz.. İşte size göre harika taktiklerimiz var.
Sadece diyet yapmak hızlı kilo vermek için yeterli olmayabilir.
Size vereceğimiz ipuçlarını egzersiz ve diyet planınıza dahil edin ve kilo verme hızınızı artırın.
Hızlı kilo vermek için yapılması gerekenler basit! Kilo vermenin en basit açıklaması matematikten geçer. Yaktığımız kaloriden daha az kalori alırsak kilo veririz. Buna kalorik açık yaratmak denebilir.
Eğer çok düşük kalori ile beslenirsek, vücut direncinde düşme, hastalık, bitkinlik, kas kaybı gibi durumlarla karşılaşabiliriz. Bu da uzun vadede metabolizmanın yavaşlamasına ve kilo vermenin daha da zorlaşmasına yol açabilir.
Eğer kilo problemlerinden kalıcı olarak kurtulmak istiyorsanız çözüm olarak kendimizi aç bırakmak yerine, dengeli ve düzenli beslenerek kilomuzu takip etmeli ve sağlıklı bir beslenme sistemi oturtmalısınız.
Ancak bununla birlikte hızla fazla kilolardan kurtulmanızı sağlayacak detoks niteliğinde beslenme değişiklikleriyle, uzun vadeli sağlıklı beslenme planınıza geçmeden önce fazla kilolardan hızla kurtulabilirsiniz.
HIZLI KİLO VERMEK İÇİN 17:00'DEN SONRA BİRŞEY YEMEYİN
Normalde kilo vermek için yaktığınızdan az kalori almanız yeterli olacaktır. Bu kaloriyi ne zaman alırsanız alın günlük harcadığınız kaloriden az kalori alıyorsanız kilo verirsiniz. Fakat gece geç saatlerde fazla yemek, özellikle kısa süre sonra uyuyorsanız sağlık problemlerine yol açabilir. Mide problemleri ve reflü yaşayabilirsiniz.
Gece yatmadan 2-3 saat önce son büyük öğününüzü yemeye çalışın. Metabolizmanız ve vücudunuzun işleyişi için daha sağlıklı olacaktır. Vücudumuzu ve sindirim sistemimizi sağlıklı tutarak, kas kaybını azaltıp daha uzun vadeli kilo verebiliriz.
HIZLI KİLO VERMEK İÇİN PROBİYOTİK TÜKETİN
Ortaya çıkan bir araştırma alanı, bağırsaktaki bakterilerin kilo yönetimi üzerindeki rolüne odaklanıyor.
İnsan bağırsağı, çevredekiler de dahil olmak üzere çok sayıda ve çeşitli mikroorganizmalara ev sahipliği yapar.
Her bireyin bağırsaklarında farklı çeşit ve miktarlarda bakteri bulunur. Bazı türler, kişinin yiyeceklerden topladığı enerji miktarını artırarak yağ birikmesine ve kilo alımına neden olabilir.
Hızlı kilo vermek için probiyotik içeren besinlerden faydalanabilir, takviye alabilirsiniz.
HIZLI KİLO VERMEK İÇİN DAHA ÇOK SU İÇİN
Suyun hayatta kalmak için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Aynı zamanda su kilo vermek için de büyük bir önem taşıyor. Böbreklerin vücuttan zararlı maddeleri uzaklaştırmak için suya ihtiyacı vardır. Eğer yeterli su olmazsa böbrek bu görevini yerine getiremez ve karaciğer devreye girer. Karaciğerimiz vücudumuzda depolanmış yağı beyin ve vücudumuz için kullanılabilir enerjiye dönüştürür. Fakat böbreklere yardım ettiğinde bu görevini etkili bir şekilde yerine getiremez. Dolayısıyla kilo vermek için yeterli su içmeliyiz ki yağ yakma metabolizmamız etkili bir şekilde çalışsın.
Bunlarla birlikte çoğu zaman susama ile açlığı karıştırabiliriz. Günde 1 litre su içiyorsanız bu miktarı 2-3 litreye çıkarmaya çalışın. Daha az yemeye ihtiyacınız olduğunu göreceksiniz. Gün içinde daha az acıkacağınız için diyetinizi daha kolay uygulayacaksınız.
FAZLA KİLOLARDAN KURTULMAK İÇİN DAHA ÇOK LİF TÜKETİN
Diyet lifi, şeker ve nişastanın aksine ince bağırsakta sindirilmesi mümkün olmayan bitki bazlı karbonhidratları tanımlar. Diyete bol miktarda lif eklemek, tokluk hissini artırabilir ve potansiyel olarak kilo kaybına yol açabilir.
Lif bakımından zengin gıdalar şunları içerir:
- Tam tahıllı kahvaltılık gevrekler, tam buğdaylı makarna, tam tahıllı ekmek, yulaf, arpa ve çavdar
- Meyve ve sebzeler
- Bezelye, fasulye ve bakliyat
- Fındık ve tohumlar
Yorumlar
Yorum Gönder