Ana içeriğe atla

 

Saçlarım Her Gün Kuaförden Çıkmış Gibi Olsun Diyenler! İşte Kalıcı Düz ve Parlak Saç İçin Evde Keratin Bakımı Yapma Formülü

Hanımlar, yıllardır saçlarını en parlak ve sağlıklı şekilde koruyabilecekleri yeni yöntemler aramaya devam etmektedirler. Bu durum, kimyasal özlü yeni şampuanların ortaya çıkmasına neden olsa da uzmanlar, doğal özlerle yapılan bir bakım işleminin de var olduğunu kanıtladılar. Birçok uzman, saçlarınızda kalıcı güzelliği oluşturabilmek için keratin bakımının gerekli olduğunu savunuyor. İşte, evinizde kolayca uygulayabileceğiniz keratin bakımına dair merak edilen tüm detaylar.

Saçlarım Her Gün Kuaförden Çıkmış Gibi Olsun Diyenler! İşte Kalıcı Düz ve Parlak Saç İçin Evde Keratin Bakımı Yapma Formülü!

Günümüzde milyonlarca kişi, saçının canlı ve parlak olabilmesi için birçok farklı yöntem denemeye devam etmektedir. Bu yöntemler, her ne kadar kalıcı çözümler sunuyor olsa da uzmanlar, her zaman doğal yöntemlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulamaktadırlar.

Hal böyle olunca son günlerde oldukça popüler olan keratin bakım yöntemi, özellikle kadınlar arasında sıklıkla tercih edilmeye başlanmıştır. Saçın ihtiyaç duyduğu nemi geri kazandırarak sağlıklı şekilde uzamasını sağlayan keratin bakımı, pek çok uzman tarafından da tavsiye ediliyor. İşte, saçlarına önem veren herkesin uygulaması gereken keratin bakımına dair merak edilen tüm detaylar.

Evde Keratin Bakımı Yapmak İçin Neler Gerekmektedir?

Ev ortamında saçlarınız için keratin bakımı uygulamak, sanılanın aksine oldukça kolay işlemler arasında gösterilmektedir. Her ne kadar kuaförlerde uygulanıyor olsa da kalıcı bir çözüm için hanımların sürekli evde bakım işlemi uygulamaları şarttır. Bu nedenle evde keratin bakım yapabilmek adına ihtiyaç duyulan malzemeler bulunmaktadır. Bunlar, keratin özlü şampuan ve keratin bakım serumu, keratin maskesi ve keratin özlü kremdir. Bu ürünleri kozmetik marketlerden satın alarak evde saç bakımı yapmaya kolayca başlayabilirsiniz. 

Evde Keratin Bakımı Yapmak İçin Neler Gerekmektedir?

Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Süreç 1;

• İlk olarak saçımızı düzenli olarak yıkadığımız bir şampuan ile yıkayarak temizliyoruz. Bu aşamada saçlarımızı ıslak bırakıyoruz. Ardından saçımıza keratin şampuanını uyguluyoruz. Bu şampuanı 20 dakika boyunca saçımızda bekletiyoruz. Bu uygulamanın ardından saçımızı ılık bir suyla yıkayarak şampuandan arındırıyoruz. Son olarak saç düzleştiricisi ile saçın her telinin ısı görmesini sağlıyoruz.

Süreç 2;

• Bu noktada keratin serumunu saçımıza uygulamak için öncelikle ikiye ayırarak güzelce taramaya başlıyoruz. Ardından saçlarımızın uç bölmelerinden başlayarak keratin serumunu sürüyoruz. Bu noktada keratin serumunun saç köklerine değmemesi gerekmektedir. Daha sonra saçımızı ince bir tarakla tarayarak serumun tüm saç uçlarına yayılmasını sağlıyoruz. Tüm saçımıza serumu uyguladıktan sonra kurutma makinesinin düşük devresinde serum saçımızdayken saçımızı kurutuyoruz.

Süreç 3;

• Bu uygulamaların ardından sıra keratin maskesine geldi. Keratin maskesini nemli saçımıza güzelce sürüyoruz. Daha sonra keratin maskesi saçımızda kalacak şekilde tüm saçımızı kurutuyoruz.

Süreç 4;

• Son aşamada ise saçımıza keratin kremini sürmemiz gerekiyor. Bu krem sayesinde saçlarınıza uyguladığınız aşamalardan maksimum verimi alabilir ve saçlarınızın sağlıkla parlamasını sağlayabilirsiniz. 

Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d