Ana içeriğe atla

 

Cilt bakım ürünlerinizi doğru sırada kullanıyor musunuz?

Evet, cilt bakım ürünlerini kullanmanın doğru bir sırası vardır. Ve bunu baştan beri yanlış yapıyor olabilirsiniz! Sadece uygun ürünleri bulmak yeterli değildir. Tam olarak ne zaman uygulayacağınızı bilmeniz gerekir. Onlardan maksimum faydayı elde etmek için cilt bakım ürünlerini kullanmanın ideal sırası konusunda size yardımcı olacağız. Ayrıntılar için okumaya devam 

Cilt bakım ürünlerini doğru kullanma sırası nedir?

Cilt bakım ürünlerinizi uygulamanın ideal yolu, en hafifinden başlayıp en ağır olanla bitirmektir.

Öncelikle cildin derinliklerine inmesi gereken malzemelerle hazırlanmış ürünü uygulamanız gerekiyor.

Son adım, cildinizin üstüne oturması gereken bir ürün olmalıdır.

1. SABAH RUTİNİ

1. SABAH RUTİNİ

Sabah rutininiz, taze ve temiz görünmenize yardımcı olurken cildinizi güneşin zararlarından korumayı amaçlar. Böylece temizleyici, güneş kremi, nemlendirici ve toner gibi temel cilt bakım ürünlerinden oluşur.

  • Temizleyici
  • Toner
  • Nemlendirici
  • Güneş Koruyucu
ADIM 1 - TEMİZLEYİCİ

ADIM 1 - TEMİZLEYİCİ

İster gece ister gündüz, her cilt bakımı rutininin ilk adımı yüzünüzü temizlemek olmalıdır. Güne hazır olduğunuzda, cilt tipinize uygun bir yüz yıkama veya temizleyici ile başlayın. Temizleme, kir ve ölü deri hücrelerini temizleyerek cildinizi sonraki adımlara hazırlayacaktır.

Yüzünüzü yıkamak için soğuk veya ılık su kullanın. Ardından temizleyiciyi nazikçe uygulayın ve dairesel hareketlerle ovalayın. İşiniz bittiğinde iyice durulayın. Yüzünüzü kurulamak için yumuşak bir bez kullanın.

ADIM 2 - TONER

ADIM 2 - TONER

Toner her zaman sabah rutininizin ikinci adımı olmalıdır. Antioksidanlar veya temel vitaminlerle zenginleştirilmiş tonerler son derece faydalıdır.

Yüzünüzü temizledikten sonra cildiniz faydalı bileşenleri emmeye hazırdır. Son derece hafif bir dokuya sahip olan toner, cildinize derinlemesine nüfuz eder ve cildinizin pH'ını dengelerken size en iyi beslenmeyi sağlar.

Cilt tipinizi, mevcut cilt durumunuzu ve şu anda karşılaştığınız sorunları göz önünde bulundurarak tonerinizi akıllıca seçin .

Alkol bazlı tonerlerden kaçının. Ayrıca, temizleyiciden sonra toner kullanılması zorunlu değildir. Ancak temizleyici toner ikilisi cildinizi etkili bir şekilde temizlemek için harika bir seçim olabilir.

ADIM 3- NEMLENDİRME

ADIM 3- NEMLENDİRME

Cildinizi nemlendirmek, cilt tipiniz ne olursa olsun cilt bakım rutininizin en önemli parçasıdır. Cildin nemlendirilmesinde yanlış gidemezsiniz. Yağlı veya karma bir cildiniz varsa jel veya su bazlı bir nemlendirici uygulayın, çünkü çok fazla yağ cilt gözeneklerinizi tıkayabilir ve akneye neden olabilir. Kuru cilt durumunda, karite yağı, kakao yağı, mango yağı veya herhangi bir yağ bazlı ürün gibi yoğun nemlendiriciler tercih edin.

Avucunuza küçük bir miktar alın ve tüm yüzünüze uygulayın. Cilt uzmanları, hafif nemli cilde nemlendirici uygulamanızı önerir. Yüzünüzü temizledikten hemen sonra nemlendiriciyi uygulayın. Maksimum nemi muhafaza etmeye ve cildinize hapsetmeye yardımcı olur.

ADIM 4 - GÜNEŞ KORUYUCU

ADIM 4 - GÜNEŞ KORUYUCU

Daha önce de belirttiğimiz gibi, güneş hasarı gündüzleri büyük bir endişe kaynağıdır. Bu nedenle cildinizi zararlı UV ışınlarından korumak için hazırlamak da aynı derecede önemlidir. Bu nedenle, güneş kremi sabah cilt bakım rutininizin son adımı olmalıdır.

Ancak nemlendiriciden sonra kimyasal bir güneş koruyucu kullanmak size güneş koruması sağlamayabilir. UV ışınlarını engellemek için kimyasal güneş kremlerinin cildinize girmesi gerekir. Yüzünüzdeki nemlendirici kat tamamen emilmesine izin vermez. Ayrıca güneş kreminden sonra nemlendirici sürerseniz nemlendiriciniz etkili olmayacaktır. Bu nedenle, kimyasal bir güneş koruyucu kullanıyorsanız, nemlendirici faydaları da olan bir ürün tercih etmenizi öneririz. Nemlendiricinizin üzerine fiziksel güneş koruyucular kullanılabilir.

2. GECE RUTİNİ

2. GECE RUTİNİ

Uyku sırasında, vücudunuz dinlenirken cildiniz kendini onarmak için maksimum süreye sahip olur. Bu nedenle, tüm tedavi bazlı ürünleri gece cilt bakımı rutininiz için saklayın.

ADIM 1 - TEMİZLEYİN

ADIM 1 - TEMİZLEYİN

Tüm günün stresinden ve yorgunluğundan kurtulmak için cildinizin yoğun bir gençleşmeye ihtiyacı vardır. Makyaj yaptıysanız, makyaj temizleyici kullanarak başlayın. Cildinizin kapladığı tüm kiri temizlemek için yatıştırıcı bir yüz yıkamayı tercih edin. Artık cildiniz bir sonraki ürün için hazır.

ADIM 2 - TEDAVİ ÜRÜNLERİ/SERUM/SOYUCU/YÜZ YAĞI

ADIM 2 - TEDAVİ ÜRÜNLERİ/SERUM/SOYUCU/YÜZ YAĞI

Cildiniz temizlendikten sonra sıra kullandığınız bakım ürününü uygulamanıza gelir. Belirli bir cilt sorununu tedavi etmek için akne kontrol serumu, koyu leke kremi, yüz yağı veya herhangi bir ürün olabilir.

Soyulabilen bir maske kullanıyorsanız, bunun için de en iyi zaman gecedir. Maskeyi tüm yüzünüze uygulayın ve 15 ila 20 dakika kurumasını bekleyin. Tamamen kuruduğunda, soyun ve yüzünüzü nemli bir bezle temizleyin.

ADIM 3 - GÖZ KREMİ

ADIM 3 - GÖZ KREMİ

Antioksidanlar ve E vitamini ile dolu bir göz kremi, göz altı bölgenizin görünümünü iyileştirmenize yardımcı olur. Koyu halkalar , şişkinlik , kırışıklıklar ve ince çizgiler gibi sorunlar bir göz kremi ile giderilebilir. Az miktarda krem ​​veya jel kullanın ve göz altı bölgesine uygulayın. Gözlerinizin iç kısmıyla temastan kaçının.

ADIM 4 - NEMLENDİRİCİ

ADIM 4 - NEMLENDİRİCİ

Her iki rutinde de aynı nemlendiriciyi kullanabilir veya gece kremine gidebilirsiniz. Gece kremleri normalde doku olarak kalındır ve onarım çalışmaları için cildinizde uzun süre kalır. Gece kremi veya nemlendirici losyondan bezelye büyüklüğünde bir miktar alın ve cildinize nazikçe masaj yapın. En iyi sonuç için bir gecede bırakın.

3. HAFTALIK RUTİN

3. HAFTALIK RUTİN

  • Eksfoliyasyon:

Ölü cilt hücrelerinden kurtulmak için cildinizi peeling yapmak gereklidir . Temizledikten hemen sonra haftada bir kez yapın. Cildinizin daha pürüzsüz ve parlak görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca, cilt gözenekleriniz temizlenerek akne oluşma olasılığını azaltır. Serumlarınızı/nemlendiricilerinizi/göz kremlerinizi peeling sonrası uygulayabilirsiniz.

  •  Yüz Maskesi:

Yüz maskeleri ara sıra kullanım için yapılır. Cilt tipinize ve cilt endişelerinize göre yüz maskenizi seçin. Uygulamanın sıklığı daha çok ürünlere bağlıdır.

Birkaç yüz maskesi sadece haftada bir kullanım içindir, çoğu ise haftada üç defaya kadar kullanılabilir. Herhangi bir yüz maskesi kullanmadan önce yüzünüzü temizleyin. Peeling sonrası maske de uygulayabilirsiniz. Yüz maskesi uygulamanız bittikten sonra bir süre beklettikten sonra ürün etiketinde belirtildiği gibi çıkarın. Ardından cildinizi nemli tutmak için hafif bir nemlendirici uygulayın.

4. VÜCUT BAKIM RUTİNİ

4. VÜCUT BAKIM RUTİNİ

Hepimiz yüzümüze odaklanırken, aynı derecede önemli olan ve çok fazla dikkat gerektiren vücudumuzun geri kalanını unuturuz. Bu kolay adımlar, vücut cildinizin ihtiyacını karşılamanıza yardımcı olacaktır:

  •  Temizleyin:

Temizlik, vücut bakımı için de ilk adım olmaya devam ediyor. Hafif, kimyasal içermeyen vücut duş jeli veya vücut yıkama jeli kullanın ve her gün tüm vücudunuza uygulayın. Çoğu vücut sabunu, hassas cilde sahip kişilerde cilt tahrişine neden olabilen sodyum lauril sülfat içerir . Duştan sonra yatıştırıcı bir etki sunan sülfatsız, paraben içermeyen bir ürün seçin.

  •  Peeling

Cilt tipinize uygun bir vücut peelingi alın ve haftada bir tüm vücudunuza peeling uygulayın. Böylece vücudunuzdaki ölü deri hücreleri atılır ve size daha pürüzsüz bir yüzey verir. Ovalama konusunda rahat değilseniz, AHA'lar ve BHA'lar (alfa ve beta hidroksi asitler) içeren ürünleri tercih edebilirsiniz . Bu asitler ayrıca cildinizi pul pul dökebilir ve dokusunu iyileştirebilir.

  • Tedavi Ürünleri:

Tıpkı yüzünüz gibi, vücudunuzun geri kalanı da tedavi gerektirebilecek bazı cilt sorunları yaşayabilir. C vitamini vücut serumu, retinoid içeren vücut kremleri veya antioksidan serumlar vücut bakım rutininizin bir parçası olabilir. Temizlemeyi bitirdikten sonra bakım kreminizi uygulayın ve en az 30 dakika bekletin. Ürünü yıkamaktan kaçının.

  •  Nemlendir:

Vücut bakım rutininizin üçüncü adımı nemlendiricidir. Vücudunuzun yüz ürünlerine kıyasla daha ağır bir nemlendiriciye ihtiyacı vardır. Kuru cildiniz varsa , en iyi sonucu almak için vücut yağı kullanın. Akneye meyilli cilde sahip kişiler hafif bir vücut losyonu kullanmalıdır. Ayrıca, cildinizin içindeki nemi hapsetmek için hyaluronik asit ve seramid içeren bir ürün seçin .

  •  Güneş kremi:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d