Lezzetli Türk kahvesi pişirmenin pek bilinmeyen tekniği doğrusunu ustası açıkladı
Türk kahvesinin daha lezzetli olmasını sağlayan püf nokta! Doğrusunu ustası açıkladı
Türk mutfağından eksik olmayan Türk kahvesi en faydalı içeceklerden biri olarak gösteriliyor. Sinir sistemi, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunan Türk kahvesinin nasıl lezzetli yapılabileceği hep merak konusu olmuştur.
Üsküp'te 55 yıldır kahvecilik yapan Bujar Rahmani yapmış olduğu açıklamada Türk kahvesinin lezzet sırlarını açıkladı.
Rahmani'ye göre Türk kahvesini pişirirken mutlaka hazır su kullanılmalı. Çeşme suyu ile yapılan kahveler lezzetsiz oluyor.
Ayrıca Rahmeni, kahveyi pişirirken ısı ayarına da dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.
KAHVEYİ SAKLAMA KOŞULU DA ÇOK ÖNEMLİ
Bujar Rahmani açıklamasının devamında ise şu bilgileri verdi..
Türk kahvesini saklama koşulları büyük önem taşımaktadır. Örneğin paketi açtıktan sonra iyi muhafaza etmek ağzı sıkı sıkıya kapalı olan bir kap içerisinde saklamak gerekmektedir. Hava alırsa o kahve bozulmaya başlar. Tadı giderek değişir ve acımsı bir hal alır.
Her ne kadar kahve bozulmaz denilse de bu kocaman bir yalandır. Hava alan bir kahve bayatlar. Tazeliği gider ve lezzetsiz olur. Bu yüzden ister hazır paket kahve alın isterseniz kendiniz çektirin bu hiç önemli değil. Önemli olan tek şey kahvenizi hava almayacak bir kap içerisinde muhafaza etmektir.
ORTA ATEŞTE PİŞİRİN
Ayrıca Üsküp Haber'de yer alan bir bilgide de Türk kahvesinin mutlaka orta ateşte pişirilmesi gerektiğine dikkat çekildi ve şu bilgiler paylaşıldı.
Genellikle herkesin doğru bildiği yanlışlardan bir tanesi de Türk kahvesini ağır ateşte pişirmektir. Türk Kahvesini her zaman orta ateşte pişirin. İyi öğütülmüş olması da bir diğer önemli faktör tabi ki..
Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi
Fincan başına tepeleme bir tatlı kaşığı taze çekilmiş Türk Kahvesi ekleyin. Eğer orta şekerli içiyorsanız da fincan başına 2 küp şeker ekleyin. Yok hayır ben az şekerli alırım derseniz de 1 adet küp şeker ekleyin. Bal gibi olsun diyorsanız da iki buçuk küp şeker eklemeniz yeterli olacaktır.
Gelelim hazırlanışına.. Eğer köpüklü bir kahve içmek istiyorsanız ilk olarak cezveye şekeri ekleyin. Önce şeker sonra kahve unutmayın. Son olarak ise oda sıcaklığında su ekleyin.
Pişirirken ise cezveyi ocağa koymadan önce mutlaka karıştırın. Cezve ocakla temas ettikten sonra kesinlikle karıştırmayın. Kendi halinde orta ateşte pişmeye bırakın.
Kahveniz köpürmeye başladığında ise ilk olarak köpükleri fincanınıza alın. Ardından 2-3 saniye daha ocakta tuttuktan sonra fincanınıza yavaş yavaş dökün.
Yorumlar
Yorum Gönder