Ana içeriğe atla

 



Lezzetli Türk kahvesi pişirmenin pek bilinmeyen tekniği doğrusunu ustası açıkladı

Türk kahvesinin daha lezzetli olmasını sağlayan püf nokta! Doğrusunu ustası açıkladı

Türk mutfağından eksik olmayan Türk kahvesi en faydalı içeceklerden biri olarak gösteriliyor. Sinir sistemi, sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunan Türk kahvesinin nasıl lezzetli yapılabileceği hep merak konusu olmuştur.

Üsküp'te 55 yıldır kahvecilik yapan Bujar Rahmani yapmış olduğu açıklamada Türk kahvesinin lezzet sırlarını açıkladı.

Rahmani'ye göre Türk kahvesini pişirirken mutlaka hazır su kullanılmalı. Çeşme suyu ile yapılan kahveler lezzetsiz oluyor.

Ayrıca Rahmeni, kahveyi pişirirken ısı ayarına da dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

KAHVEYİ SAKLAMA KOŞULU DA ÇOK ÖNEMLİ

Bujar Rahmani açıklamasının devamında ise şu bilgileri verdi..

Türk kahvesini saklama koşulları büyük önem taşımaktadır. Örneğin paketi açtıktan sonra iyi muhafaza etmek ağzı sıkı sıkıya kapalı olan bir kap içerisinde saklamak gerekmektedir. Hava alırsa o kahve bozulmaya başlar. Tadı giderek değişir ve acımsı bir hal alır.

Her ne kadar kahve bozulmaz denilse de bu kocaman bir yalandır. Hava alan bir kahve bayatlar. Tazeliği gider ve lezzetsiz olur. Bu yüzden ister hazır paket kahve alın isterseniz kendiniz çektirin bu hiç önemli değil. Önemli olan tek şey kahvenizi hava almayacak bir kap içerisinde muhafaza etmektir.

ORTA ATEŞTE PİŞİRİN

Ayrıca Üsküp Haber'de yer alan bir bilgide de Türk kahvesinin mutlaka orta ateşte pişirilmesi gerektiğine dikkat çekildi ve şu bilgiler paylaşıldı.

Genellikle herkesin doğru bildiği yanlışlardan bir tanesi de Türk kahvesini ağır ateşte pişirmektir. Türk Kahvesini her zaman orta ateşte pişirin. İyi öğütülmüş olması da bir diğer önemli faktör tabi ki..

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Tarifi

Fincan başına tepeleme bir tatlı kaşığı taze çekilmiş Türk Kahvesi ekleyin. Eğer orta şekerli içiyorsanız da fincan başına 2 küp şeker ekleyin. Yok hayır ben az şekerli alırım derseniz de 1 adet küp şeker ekleyin. Bal gibi olsun diyorsanız da iki buçuk küp şeker eklemeniz yeterli olacaktır.

Gelelim hazırlanışına.. Eğer köpüklü bir kahve içmek istiyorsanız ilk olarak cezveye şekeri ekleyin. Önce şeker sonra kahve unutmayın. Son olarak ise oda sıcaklığında su ekleyin.

Pişirirken ise cezveyi ocağa koymadan önce mutlaka karıştırın. Cezve ocakla temas ettikten sonra kesinlikle karıştırmayın. Kendi halinde orta ateşte pişmeye bırakın.

Kahveniz köpürmeye başladığında ise ilk olarak köpükleri fincanınıza alın. Ardından 2-3 saniye daha ocakta tuttuktan sonra fincanınıza yavaş yavaş dökün.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.