Ana içeriğe atla

 

Sabahları içince zayıflatıyor! Halsizliği ve yorgunluğu alıyor

Kuşburnu çayını diyet listenize eklediğinizde kilo vermenize yardımcı oluyor. Kuşburnu çayı uzun ve sıkı diyetlerde zayıflayan vücut direncini geri kazandırarak kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Hem sağlığa hem de zayıflama sürecine çok faydası olan kuşburnu çayı, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakmayı sağlıyor. Vücutta biriken ödem ve toksinleri atmanızı kolaylaştıran kuşburnu çayı ile kısa sürede fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Peki, kuşburnu çayının faydaları nelerdir, kuşburnu çayı zayıflatır mı

Sağlıklı zayıflamak ve istediğiniz fit bedene kavuşmak için bitki çaylarından yararlanabilirsiniz. Kuşburnu çayı da kısa sürede yağ yakımını kolaylaştıran bitki çayları arasında yer alıyor.

Kuşburnu çayını düzenli olarak tükettiğinizde sindirim sisteminizi düzenleyebilir ve yavaşlayan metabolizmanızı tekrar hızlandırabilirsiniz.

Kuşburnu çayının kilo vermedeki etkilerini ve kuşburnu çayının nasıl yapılması gerektiğini araştırdık.

KUŞBURNU ÇAYININ SAĞLIĞA FAYDALARI

Kuşburnu çayı C vitamini, A, B ve K vitamini bakımından çok zengin bir bitki çayı. Kuşburnu çayı bu sebeple hem sağlığa çok faydalı hem de kilo verme süreçleri için iyi bir yardımcıdır.

  • Kuşburnu çayı gribe ve soğuk algınlığına çok iyi gelir.
  • Kuşburnu çayı antioksidan özelliğine sahip olduğu için hücreleri yeniler.
  • Diz ve eklem ağrılarına iyi gelen kuşburnu çayı vücuttaki iltihabi söker.
  • Mide rahatsızlıklarına çok iyi gelir.
  • Kuşburnu çayı sindirimi düzenleyerek kabızlık problemine iyi gelir.
  • Kuşburnu çayı mide asidini düzenler.
  • Kuşburnu çayı cilt sağlığını korur.
  • Cildi nemlendirir. Ciltte oluşan lekeleri ve izleri geçirir.
  • Kuşburnu çayı egzama gibi cilt sorunlarına karşı etkilidir.
  • Kuşburnu çayı regl sancılarını azaltır ve düzenler.
  • Demir eksikliğine iyi gelir.
KUŞBURNU ÇAYININ ZAYIFLAMAYA ETKİLERİ...

KUŞBURNU ÇAYININ ZAYIFLAMAYA ETKİLERİ...

Diyet yapan ve beslenme düzenine dikkat eden herkes yağ yakmak ve kilo verme sürecini hızlandırmak için bitki çaylarından yararlanır.

Kuşburnu çayı da hem lezzetiyle hem de zayıflatıcı etkisiyle çok sık tercih edilebilir.

  • Kuşburnu çayı vücutta biriken ödem, toksin ve şişkinliği atar.
  • Vücutta biriken fazla tuz ve suyu atar.
  • Kuşburnu çayı metabolizmayı hızlandırır.
  • Kuşburnu çayı sindirimi düzenlediği için zararlı maddelerin atılımını kolaylaştırır.
  • Diyet yaparken zayıflayan direncinizi artırır.
  • Kuşburnu çayı diyet sürecinizi daha kolay hale getirir.
  • Kuşburnu çayı kan şekerini dengeleyerek ani açıklık krizlerini önler.

Kuşburnu çayını tek başına tüketerek kilo vermeye beklemek yanlış olur. Kilo vermek istiyorsanız vücudunuza uygun bir diyet ve egzersiz programı benimsemelisiniz.

Bu programa ek olarak kuşburnu çayını her gün 1 fincan şeklinde tüketmelisiniz. Özellikle sabahları içilen kuşburnu çayı zayıflama sürecinizi metabolizma hızına göre daha kolay hale getirebilir.

KUŞBURNU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR

KUŞBURNU ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Kuşburnu çayını evde çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

  • 1 su bardağı kadar kuşburnu
  • 4-5 su bardağı su
  • 1 küçük çubuk tarçın
  • Küçük bir demliğin içerisine kuşburnunu ekleyin. İçerisine suyu dökün.
  • Tüm karışımı kısık ateşte kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatmaya devam edin.
  • Daha sonra 1 bardağın içerisine kuşburnu çayını süzün.
  • Eğer tadını çok ekşi bulursanız içerisine 1 tatlı kaşığı bal atabilirsiniz.
KUŞBURNU ÇAYI YAĞ YAKIYOR

KUŞBURNU ÇAYI YAĞ YAKIYOR

Kuşburnu çayı içmek zayıflamanıza yardımcı olur. Ancak kuşburnu çayını tüketirken aldığınız kalori miktarına da dikkat etmeniz gerekir.

Kuşburnu çayını spor yaparak desteklemeniz büyük önem taşır. Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olan bu sağlıklı çay zayıflamanıza hızlandırabilir.

Kuşburnu çayını düzenli olarak taze bir şekilde tüketmeniz önerilir. Zayıflamak için kararlı davrandığınız vakit kuşburnu çayı bu süreci hızlandırmanıza olanak sağlayabilir.

Kuşburnu çayı özellikle bölgesel yağların yakımını hızlandırarak kısa sürede incelmenize yardımcı olabilir.

KUŞBURNU ÇAYI İÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER...

KUŞBURNU ÇAYI İÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER...

Kuşburnu çayı zararsız bir bitki çayı gibi görünse de günde 2 fincandan fazla tüketmek önerilmez.

Kuşburnu çayı idrar sökücü özelliği sebebiyle akşamları içilmemelidir. Kuşburnu çayını eğer sabah aç karnına içerseniz mide asidini düzenleyebilirsiniz.

Kuşburnu çayı bazı alerjik reaksiyonlara sebep olabileceğinden kararında tüketilmelidir. Eğer kronik bir rahatsızlığınız ya da düzenli kullandığınız bir ilaç varsa kuşburnu çayı içmeden önce mutlaka bir doktora danışmanız gerekir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d