Ana içeriğe atla

 

Toksinleri atıyor, metabolizmayı çalıştırıyor! Sadece 1 kaşığı bile...

Zerdeçal farklı aromasıyla ve keskin tadı ile özellikle yemeklerde çok sık kullanılmaya başlandı. Zerdeçal yağ yakmak ve kilo vermek isteyen kişilerin diyet listesinde olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Metabolizmayı hızlandıran ve sindirimi kolaylaştıran zerdeçal, vücutta biriken ödem ve toksinlerin atılımını kolaylaştırıyor. Zerdeçalın zayıflatan etkilerinden faydalanmak için yemeklerde kullanabilirsiniz ya da zerdeçal çayı tüketebilirsiniz. İşte zerdeçalın daha önce duymadığınız faydaları..

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte hızlı kilo vermek için çeşitli yöntemler araştırılıyor.

Zerdeçalı doğru olarak tüketmeye başladığınızda kısa sürede kilo vermenizi sağlayabiliyor.

Sağlığa ve zayıflama süreçlerine katkıda bulunan zerdeçal yoğun yağ yakma özelliği ile incelmenizi sağlıyor. Peki, zerdeçalın faydaları nelerdir, nasıl kullanılır? Zerdeçal tüketerek zayıflamak mümkün mü?

ZERDEÇALIN FAYDALARI NELERDİR?

  • Zerdeçalın içeriğinde yer alan antioksidanlar cildin yaşlanma izlerine karşı
  • savaşını destekler.
  • Zengin vitamin ve mineral kaynağı olan zerdeçal kansere karşı vücudu korur.
  • Zerdeçal gaz ve idrar sökücü özelliği ile vücutta biriken ödemi atar.
  • Zerdeçal vücut direncini artırır.
  • Mide asitliğini düzenler ve mideyi güçlendirir.
  • Karaciğer dostu olan zerdeçal, vücutta biriken zehirli maddelerin atılımını sağlar.
  • Kolesterolün düşürülmesinde etkin rol oynar.
  • Zerdeçal obeziteyi öner.
ZERDEÇAL ZAYIFLATIR MI

ZERDEÇAL ZAYIFLATIR MI?

Zerdeçal metabolizmayı hızlandırması ve sindirim sistemini güçlendirip yiyeceklerin daha kolay sindirilmesine katkı sağlaması gibi faydalarından dolayı kilo verme süreçlerinde çok etkili bir besin olarak bilinir.

Özellikle bölgesel yağlanma problemi yaşayanlar zerdeçal tüketerek kısa sürece yağ yakımını sağlayabilir. Bağırsakları aktif olarak çalıştıran zerdeçal, kabızlık ve sindirim problemlerini de çözüyor.

Zerdeçalı tek başına tüketerek kilo vermeyi beklemek yanlış olur. Bu sebeple diyet programınıza dahil ederek zerdeçalı tüketmelisiniz.

Zerdeçal diyet dönemlerinde beraber tüketilmeleri sonucunda tokluk hissini artırırlar. Böylelikle ani açlık krizlerinin önüne geçmiş olursunuz.

KİLO VERDİREN ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLİR

KİLO VERDİREN ZERDEÇAL NASIL TÜKETİLİR?

Zerdeçalı her yemekte baharat olarak kullanabilirsiniz. Safran ve körinin kullanıldığı birçok yemekte baharat olarak zerdeçalı da tercih edebilirsiniz.

Eğer kahvaltılarda yumurta yemeyi seviyorsanız omletin üzerinde zerdeçal koyabilirsiniz. Sebze yemeklerinize hem renk hem de lezzet amaçlı katabilirsiniz.

Tüm bunların dışında zerdeçalı çay olarak da tüketebilirsiniz. 1 çay kaşığı toz zerdeçalı 2 su bardağı sıcak su ile demleyerek zerdeçal çayı hazırlayabilirsiniz.

Tadı acı gelirse içerisine bal da atabilirsiniz. Sadece zerdeçal limon çayı ile bile soğuk algınlığı ve gribe karşı önlem alarak sağlığınızı koruyabilirsiniz.

ZERDEÇAL ÇAYI YAPMAK İÇİN...

ZERDEÇAL ÇAYI YAPMAK İÇİN...

 Zerdeçal çayını evde çok kolay yapabilirsiniz. Zerdeçal çayını sade olarak tüketmek istiyorsanız, önce 2 bardak suyu uygun bir demlikte kaynatmalısınız.

Kaynayan suyun içerisine 1 yada 2 çay kaşığı toz zencefil eklemelisiniz. Toz zencefili kaynar suyun içerisine attıktan sonra 10 dakika demlenmeye bırakmalısınız.

Demlenen zerdeçal çayını daha sonra bir fincan içerisine süzerek sade olarak tüketebilirsiniz. Eğer tadı hoşunuza gitmezse içerisine bal yada limon atıp içimini daha yumuşak hale getirebilirsiniz.

ZAYIFLATAN ZERDEÇALLI YOĞURT KÜRÜ

ZAYIFLATAN ZERDEÇALLI YOĞURT KÜRÜ

Zerdeçal ve yoğurt kullanarak hazırlayacağınız karışım ile bölgesel yağların yakımını sağlayabilirsiniz. Düzenli olarak tüketilen zerdeçallı yoğurt kürü kısa sürede kilolarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur.

Ancak kronik bir rahatsızlığınız ya da düzenli olarak kullandığınız bir ilaç varsa bu kürü denemeden önce doktorunuza danışmanız gerekir.

Ayrıca kilo vermek için vücudunuza uygun diyet ve egzersiz programından yararlanmalısınız. Tek başına zerdeçal zayıflamanıza etki edemez.

Zerdeçal ve yoğurt kürü hazırlanışı;

  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zerdeçal
  • 1-2 damla limon

Zerdeçal, tarçın ve yoğurdu bir kasenin içerisinde güzelce karıştırın. Daha sonra üzerine bir kaç damla limon sıkın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar?

  Böğürtlen kökünün faydaları nelerdir? Böğürtlen kökü çayı ne işe yarar? Böğürtlen kökü, Anadolu'nun yüzlerce yıldır bilinen şifa kaynağı olarak kullanılan bitkisidir. Böğürtlen kökü, çay, su ve diğer bitkilerle karıştırıp kür olarak hazırlanarak tüketilebilir. Hastalıklara ilk etapta doğal ürünlerle şifa arayanların ilk tercih edebilecekleri böğürtlen kökü çayı ya da suyu, anti bakteriyel ve antioksidan özelliği sayesinde vücudu baştan aşağı arındırır... Böğürtlen Kökü Faydaları Nelerdir? Aktarlardan ve muhtelif marketlerden kolaylıkla elde edilebilen böğürtlen kökü, bedensel rahatsızlıklardan psikolojik sıkıntılara kadar iyi gelmektedir.  Böğürtlen kökünün faydaları şöyledir: Böğürtlen kökü çayı, iştah açıcı özelliğe sahiptir.  Vücuttan ödemin atılmasına yardımcı olur. Hazımsızlığa iyi gelir. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar.  Ağrı kesici etkiye sahiptir.  Bağışıklık sistemini güçlendirir.  Kan şekerinin normal seviyeye düşmesine yardımcı olur.  Ağızdaki iltihabın

Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir

  Kulak kristalleri oynarsa ne olur? Kulak kristalleri oynaması nasıl tedavi edilir? Kulak kristallerinin kaymasının birçok nedeni bulunur. Halk arasında görülen en yaygın nedeni ise enfeksiyon hastalıkları, kafaya alının darbe ve ani hareketler olarak kabul edilir. Kulak kristallerinin kayması, baş dönmesi, dengesizlik ve mide bulantısı gibi semptomlarla kendini gösterir.  bu belirtiler, kişinin gün içindeki aktivitesini olumsuz yönde etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Kulak kristallerinin kayması, birkaç etkili alışkanlıkla evde tedavi edilebilir... Kulak Kristalleri Oynarsa Ne Olur? Kulak kristallerinin yerinden oynaması, alınan bir darbe sonucu kulak kristalleri yanlış yöne doğru gider ve beyne yanlış sinyaller vermeye başlar. Beyne yanlış sinyallerin gitmesi demek ise kişinin kendini sürekli hareket ediyor gibi hissetmesine neden olur. Kulak kristallerinin oynaması genellikle 65 yaş üstü kişilerde daha yaygın meydana geldiği görülür. Kulak kristallerini oynaması hainde ki

Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli?

  Sabah aç karnına kuru kayısı yemenin faydaları nelerdir? Günde kaç tane kuru kayısı yenmeli? Sindirim sistemini düzenli çalıştırdığı ve tatlı ihtiyacını karşılayan kuru kayısı, zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Lif oranı oldukça yüksek olan kuru kayısının ara öğünlerde tüketilmesi halinde uzun süre tokluk hissi verdiği ve bundan dolayı daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır.  Kuru kayısı gibi kuru yemişler, kişinin açlık hissini azalttığı ve tok tuttuğu için ana öğünlerde çok fazla yemek tüketiminin önüne geçtiği beslenme uzmanları tarafından aktarılmaktadır. Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? Vitamin, mineral ve lif kaynağı kuru kayısı, vücudun günlük ihtiyaç duyduğu besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. Düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde kan şekerini dengelediği, kalp ve damar sağlığını koruduğu bilinmektedir. Kayısının faydaları şöyledir: Kuru kayısı, antioksidan kaynağı bir besin olduğundan d