Ana içeriğe atla


6 ADIMDA MUTFAK DOLAPLARI NASIL TEMİZLENİR?

Mutfak dolapları nasıl temizlenir? Mutfak dolaplarını neyle silmek gerekir? Dolap düzenlemesi nasıl yapılır? İşte, mutfağınızı tertemiz yapacak 6 adımlı mutfak dolabı temizliği:
6 Adımla Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir?

Mutfak, evde en çok kullanılan alanlardan biridir. Günlük hayatta kahve, çay ve yemek yapmak için sık sık kullandığımız bu alanların temiz olması ise sağlık açısından çok önemlidir. Mutfaktaki tencere tava gibi eşyaların, erzak gibi yiyeceklerin toplu ve düzenli durmasını ise mutfak dolapları sağlar. Bu nedenle mutfak dolabı temizliği en az ayda bir kere olacak şekilde yapılmalıdır. Bu sayede dolapların küf, rutubet ve karınca gibi diğer unsurlardan uzak durması da sağlanabilir. Peki, mutfak dolabı temizliğine nereden başlanır? İşte, adım adım mutfak dolabı temizliği:

  • Dolapların içini boşaltın.

Mutfak dolabı temizliğine başlarken, dolapların içini tamamen boşaltın. İçinde herhangi bir yiyecek, eşya bırakmayın. Varsa kağıt veya kaydırmazları da kaldırın. Dolabın içerisinde bulunan kırıntıları, elektrik süpürgesinin ince ucu ile çektirin. Dolapta kırıntı kalmaması, daha kolay bir şekilde temizlemenize yardımcı olur. Tüm bunları yaptıktan sonra, dolaplarda kullanacağınız temizlik ürünlerini çıkartın.

  • Deterjan ve sirke karışımını kullanın.

Sirkenin temizlik alanında kullanıldığını daha önce de duymuşsunuzdur. Bu kez sirke ve deterjanı birlikte kullanmanız gerekiyor. Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin. Eğer bez yerine bulaşık süngeri kullanacaksanız, mutlaka yumuşak kısmını kullanın.

  • Arap sabunu ile yağları çıkartın.

Deterjanlı sirke ile silmenize rağmen dolaplarınız çok yağlıysa ve bir türlü temizlenmiyorsa, Arap sabunu kullanmayı deneyebilirsiniz. Kalıp halindeki sabunu rendeleyin ve sıcak su ile karıştırın. Bu karışımı bez yardımıyla dolapların içerisine uygulayın ve ovalayarak temizleyin. Arap sabunu dolaptaki yağların kısa sürede temizlenmesini sağlar. 

  • Diş macunu ile kötü kokuları çıkartın.

Dolabınız temizlenmesine rağmen kötü kokuyorsa, diş macunundan yardım alabilirsiniz. Ufak bir kabın içerisine ılık su dökün. Üzerine bir yemek kaşığı diş macunu sıkın ve macun eriyene kadar karıştırın. Temiz bezi, bu karışıma daldırıp çıkartın. Dolapların içerisini temizledikten sonra, nemli bir bez yardımıyla dolap yüzeyini karışımdan arındırın.

  • Dolaplarınızı parlatın.

Bulaşık makinesi için üretilen parlatıcılar, dolap kapaklarını temizleme ve parlatma konusunda da son derece etkilidir. Özellikle dolaplarınızda el izi çıkıyorsa, bu yöntemi mutlaka deneyin. Yumuşak bir bezin üzerine makine parlatıcısından bir kapak dökün. Elinizdeki bez ile dolap kapaklarını güzelce silin. Kısa süre içinde kapaklardaki lekelerin çıktığını görebilirsiniz. Islak kalmasını önlemek için, kuru bir bez yardımıyla üzerinden geçebilirsiniz.

  • Malzemeleri düzenleyerek koyun.

Temizlik işlemi bittikten sonra, dolap raflarına örtü veya kaydırmaz koyun. Eğer dolaplarınız küçük ve eşyalarınız çoksa, dolap içi düzenleyici aksesuarlardan yardım alabilirsiniz. Malzemeleri dolaba koyarken, kategorilere ayırmayı da unutmayın. Örneğin tencereler bir rafa, plastik kaplar bir rafa ve erzaklar bir rafa olacak şekilde yerleştirin. Eşyaların düzenli durması, yemek yaparken daha az yorulmanızı sağlayacaktır. Dolaba koyacağınız erzakları, kavanoz veya farklı kaplara dökerek yerleştirebilirsiniz. Ayrıca kavanozların üzerine etiket yapıştırmak, aradığınızı daha kolay bulmanızı sağlayacaktır. Düzenlemeleri yaptıktan sonra, mutfak dolabı temizliğiniz bitmiş demektir. 

Şunlara da göz atın;

6 Adımla Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir?

Mutfak, evde en çok kullanılan alanlardan biridir. Günlük hayatta kahve, çay ve yemek yapmak için sık sık kullandığımız bu alanların temiz olması ise sağlık açısından çok önemlidir. Mutfaktaki tencere tava gibi eşyaların, erzak gibi yiyeceklerin toplu ve düzenli durmasını ise mutfak dolapları sağlar. Bu nedenle mutfak dolabı temizliği en az ayda bir kere olacak şekilde yapılmalıdır. Bu sayede dolapların küf, rutubet ve karınca gibi diğer unsurlardan uzak durması da sağlanabilir. Peki, mutfak dolabı temizliğine nereden başlanır? İşte, adım adım mutfak dolabı temizliği:

  • Dolapların içini boşaltın.

Mutfak dolabı temizliğine başlarken, dolapların içini tamamen boşaltın. İçinde herhangi bir yiyecek, eşya bırakmayın. Varsa kağıt veya kaydırmazları da kaldırın. Dolabın içerisinde bulunan kırıntıları, elektrik süpürgesinin ince ucu ile çektirin. Dolapta kırıntı kalmaması, daha kolay bir şekilde temizlemenize yardımcı olur. Tüm bunları yaptıktan sonra, dolaplarda kullanacağınız temizlik ürünlerini çıkartın.

  • Deterjan ve sirke karışımını kullanın.

Sirkenin temizlik alanında kullanıldığını daha önce de duymuşsunuzdur. Bu kez sirke ve deterjanı birlikte kullanmanız gerekiyor. Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin. Eğer bez yerine bulaşık süngeri kullanacaksanız, mutlaka yumuşak kısmını kullanın.

  • Arap sabunu ile yağları çıkartın.

Deterjanlı sirke ile silmenize rağmen dolaplarınız çok yağlıysa ve bir türlü temizlenmiyorsa, Arap sabunu kullanmayı deneyebilirsiniz. Kalıp halindeki sabunu rendeleyin ve sıcak su ile karıştırın. Bu karışımı bez yardımıyla dolapların içerisine uygulayın ve ovalayarak temizleyin. Arap sabunu dolaptaki yağların kısa sürede temizlenmesini sağlar. 

  • Diş macunu ile kötü kokuları çıkartın.

Dolabınız temizlenmesine rağmen kötü kokuyorsa, diş macunundan yardım alabilirsiniz. Ufak bir kabın içerisine ılık su dökün. Üzerine bir yemek kaşığı diş macunu sıkın ve macun eriyene kadar karıştırın. Temiz bezi, bu karışıma daldırıp çıkartın. Dolapların içerisini temizledikten sonra, nemli bir bez yardımıyla dolap yüzeyini karışımdan arındırın.

  • Dolaplarınızı parlatın.

Bulaşık makinesi için üretilen parlatıcılar, dolap kapaklarını temizleme ve parlatma konusunda da son derece etkilidir. Özellikle dolaplarınızda el izi çıkıyorsa, bu yöntemi mutlaka deneyin. Yumuşak bir bezin üzerine makine parlatıcısından bir kapak dökün. Elinizdeki bez ile dolap kapaklarını güzelce silin. Kısa süre içinde kapaklardaki lekelerin çıktığını görebilirsiniz. Islak kalmasını önlemek için, kuru bir bez yardımıyla üzerinden geçebilirsiniz.

  • Malzemeleri düzenleyerek koyun.

Temizlik işlemi bittikten sonra, dolap raflarına örtü veya kaydırmaz koyun. Eğer dolaplarınız küçük ve eşyalarınız çoksa, dolap içi düzenleyici aksesuarlardan yardım alabilirsiniz. Malzemeleri dolaba koyarken, kategorilere ayırmayı da unutmayın. Örneğin tencereler bir rafa, plastik kaplar bir rafa ve erzaklar bir rafa olacak şekilde yerleştirin. Eşyaların düzenli durması, yemek yaparken daha az yorulmanızı sağlayacaktır. Dolaba koyacağınız erzakları, kavanoz veya farklı kaplara dökerek yerleştirebilirsiniz. Ayrıca kavanozların üzerine etiket yapıştırmak, aradığınızı daha kolay bulmanızı sağlayacaktır. Düzenlemeleri yaptıktan sonra, mutfak dolabı temizliğiniz bitmiş demektir. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI

 Grip, mide bulantısı, depresyon, ishal gibi hastalıklara karşı oldukça faydalıdır. Balgam sökücü özelliği olan karanfil kişiyi soğuk algınlığından da koruyabilir. Ağız kokusunun giderilmesinde oldukça etkilidir. Karanfil tohumunun hafif uyuşturma etkisi vardır bu nedenle diş eti hastalıklarında ve diş ağrılarında hafifletmede kullanılır. Saç dökülmelerini engellediği gibi düzenli kullanımda saçın daha çabuk uzamasını sağlar. Güçlü bir antiseptik ve vücuttaki mikroplarla savaşır. Zihni rahatlatıcı etkisinin yanı sıra Hafızayı kuvvetlendirir. Karanfil yağı özellikle romatizma ağrılarının hafifletilmesini sağlar. Doktora gitmeyi ihmal etmeyiniz.... 

Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir....

  Kekik suyunun mucizevi faydaları nelerdir? Damıtılmış kekik suyu nasıl hazırlanır? Kekik, dağlarda yetişen, Akdeniz ve Ege ikliminin hakim olduğu bölgelerinde şifa kaynağı olarak tüketilen bir bitkidir. Kekik, çay ve yağ olarak tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Kekik, dağlardan hasat edildikten sonra kazanlarda kaynatılarak elde edilen suyu, ilaç niyetine içilmektedir. Kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak kanser hücreleriyle savaşmaktadır. Kekik suyunu hazırlamak biraz zor olsa da zengin besin değerleri sayesinde birçok hastalığa karşı koruyu olduğundan özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Kekik suyu, sadece vücudu toksinlerden arındırmakla da kalmayıp, açık yaraların tedavisinde ve saç bakımında da oldukça önemli bir yere sahiptir.  Kekik Suyunun Faydaları Nelerdir? Alternatif tıp tedavisinde oldukça önemli bir yere sahip olan kekik suyu, vücudu toksinlerden arındırarak mevsimsel hastalıklardan h...

YUMURTANIN FAYDALARI

 Kemikleri güçlendirir. Sağlıklı saç, deri ve tırnaklarınız olur. Kasları geliştirir. Beyni besleyip sağlıklı tutar. Vücuda vitamin ve mineral sağlar. Gözleri sağlıklı tutar ve kataraktı engeller. Kiloyu dengeler. Yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı  riskini azaltır. İyi miktarda demir içirir. Kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Bol protein deposudur. Anne sütünün artışına yardımcı olur.