Tuz vücudumuzda suyun tutulması, kas ve sindirim çalışması için gerekli bir gıdadır. Besinlerin birleşiminde bulunduğu gibi göllerden, denizlerden ve kayalardan saf olarak elde edilir. Elde edilen bu tuz, besinleri işleyerek saklamak ve yemeklerin lezzetini arttırmak için kullanılır.
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre hipertansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere obezite, diyabet ve bazı kanser türlerinden korunmak ve kemik sağlığını olumsuz etkilememek amacıyla günlük olarak tüketilmesi gereken tuz miktarını 5 gram olarak önerdiğinin altını çiziyor.
Bu miktar yemeklere tuz eklemeden doğal olarak günlük tüketilen yiyecek ve içeceklerde sağlanabilecek bir organdır...
Her şeyin fazlası zarar.
YanıtlaSil